torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

“Kan nån ringa mig och förklara varför alla är så kära i lajks – släpp det bara!”

Publicerad: 10 oktober 2019, 06:29

Emma Blom, grundare Social Industries, är veckans poddgäst.

Foto: Janne Naess

Det senaste halvåret har vi på Resumé Insikt försökt bli virala i sociala medier, med blandad framgång. Viralskoleläraren Emma Blom är gäst i veckans podcast för att recensera hur det gått och inte minst för att tipsa om hur andra företag kan göra succé online.

Ämnen i artikeln:

PoddPoddarResumé InsiktEmma BlomPodcast

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


“Viralskolan” har vi valt att kalla den artikelserie där vi beskriver hur vi gjort över tid för att få större spridning i sociala medier som Facebook och Linkedin. Till vår hjälp har vi haft Christian Ström (ansvarig utgivare på Newsner), Johan Åberg (vd på Next State), Arman Darkhari (business growth manager på Bonnier) och veckans poddgäst Emma Blom.

– Man kan konstatera att ni inte har lyckats på Facebook. Det var det jag sa. Men ni har lyckats bättre som personer och på Linkedin, säger hon i podcasten.

Hon tycker generellt att många företag i sociala medier har fel fokus: De vill ha lajks och engagemang i stället för att driva affär.

– Organisk reach är blond. Vad är poängen med att det står en hög siffra? Kan inte nån ringa mig och förklara varför alla är så kära i de där lajksen – släpp det bara, säger Emma Blom.

Dessutom förklarar hon hur man ska få ledningen att implementera en pixel, varför det inte passar alla företag att låta de anställda bygga sina personliga varumärken i sociala medier och vad hon tycker om Linkedin-influencers.

Veckans avsnitt kan du lyssna på här:

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev