Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökNyheter

Kanal 5 utmanar TV3 med eget fotbollsprogram

Publicerad: 8 November 2007, 12:11

Kanal 5 startar fotbollsmagasinet Liga Europa. Programmet kommer precis som TV3:s avspark att sändas på måndagskvällarna. Fokus kommer att ligga på italienska Serie A, spanska La liga och brittiska Premier League.


Programledare och studioankare blir Tommy Åström, känd från Sportradion och SVT:s Sportsöndag.

Anledning till att Kanal 5 fått loss rättigheterna till världens tre mest attraktiva ligor är att den nordiska rättighetsinnehavaren Canal Plus samarbetar med Kanal 5 och ägaren SBS. Canal Plus och TV4 har tillsammans övelåtit rättigheterna för spanska ligan.

Programserien kommer att starta den 27 september. Exakt när programmet ska sändas vill inte Femmans programchef Johan Westman avslöja. Men det kommer att ligga på måndagkvällar och summera helgens internationella toppfotboll.

- Programmet kommer förutom Tommy Åström även att innehålla ett par experter. Det är ännu inte klart vilka. Vi kommer att ha ett inslag som har arbetsnamnet "svensk-kollen" där vi håller koll på de svenska utlandsproffsen, säger Johan Westman.

Canal Plus sportchef Peter Harrysson konstaterar att det säkert blir aktuellt för Canal Plus experter att vid tillfällen gästa programmet. Harrysson säger att Canal Plus länge saknat den här typen av magasin.

- Vi tycker att de här ligorna förtjänar en seriös inramning. Inte bara enstaka nyhetsminuter i sportsändningarna, säger Harrysson som menar att förhandlingarna med Kanal 5 har förenklats att av Canal Plus numera har en lokal ägare och inte styrs från Frankrike. - Det är bara logiskt att vi hjälps åt, säger Harrysson.

Kanal 5:s vd Manfred Aronsson pekar på att SBS och Canal Plus är naturliga samarbetspartners i fajten mot Stenbeck och Viasat.- Det är perfekt att vi båda har närvaro i de nordiska länderna. TV4 finns bara i ett land, säger Aronsson.

Tommy Åström kommer även i fortsättningen att arbeta en del för radion. Han kommer även att vara involverad i Kanal 5:s satsning på Royal League (ett slutspel mellan de bästa skandinaviska fotbollslagen).

Johan Såthe


Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev