Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kanal 5 vinnare i mars

Publicerad: 2 april 2008, 12:58

MMS månadsrapport för mars är ingen rolig läsning för de största tv-kanalerna. De fortsätter att tappa tittare till nischkanalerna.


Justin Chambers som Dr. Alex Karev & Chyler Leigh som Dr. Lexie Grey i succéserien Greys Anatomy som visas i Kanal 5. Foto: Disney.

SVT1 tappar tittare, trots Melodifestivalens höga tittarsiffror. Andelen hamnar under 19,1 procent, en minskning med 1,3 procentenheter jämfört med mars 2007. Även SVT2 backar men behåller positionen som den tredje största tv-kanalen.

TV4 kan även i mars titulera sig Sveriges största tv-kanal med en andel på 20,4 procent en minskning med drygt en procentenhet. TV3 placerar sig på plats fyra med 8,6 procent, men kanalen tappar tittare samtidigt som Kanal 5 ökar.

När det gäller ”small-five”, så ökar TV4 Plus och Discovery medan MTV, TV6 och Eurosport tappar.

Totalt ökar det genomsnittliga tittandet med sju minuter per dag till 175 minuter. Alla åldersgrupper utom 15-24 år tittade mer på tv i mars.

Den tydliga trenden med ett ökat tittande på nischkanaler fortsätter. Tittandet utanför de 10 största kanalerna är nu uppe i en andel på20,4 procent – en ökning med drygt fyra procentenheter. SVT kan glädja sig åt att en del av de tittare som lämnar SVT1 och SVT2 hamnar hos SVT 24, Barn- och Kunskapskanalen som ökar. TV4 största kanaler bland nischkanalerna är TV4 Sport och TV4 Film som ses två minuter om dagen i genomsnitt. Starkt på frammarsch är även TV8 och Kanal 9.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.