Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kanalerna släcks ner – nu rasar kunderna mot Telia

Publicerad: 1 april 2015, 06:30

Nu släcks kanalerna ned.

Telia släger ner SBS Discoverys kanaler. 700 000 kunder drabbas som nu rasar mot bolaget, mediernas rapportering stigmatiserar psykiskt sjuka och Twitter lanserar gratis analysverktyg. Läs fler nyheter i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TeliaTwitterFacebookNew York TimesApple

Kanalerna släcks ner – nu rasar kunderna mot Telia
I natt blev 700 000 tv-kunder hos Telia av med sina kanaler från SBS Discovery på grund av ett bråk mellan de två bolagen, skriver DN. Det är kanaler som Kanal 5, 9, 11 och Discoverykanalerna som Telia har lovat ersätta med Fox, National Geographic och Natgeo wild – och nu rasar kunderna mot bolaget.

Telia har fått hundratals kritiska inlägg på sin Facebooksida. Många undrar om kostnaden sänks och flera kunder hotar också att lämna leverantören.

"Kanonjobbat! Då säger jag upp mitt abonnemang idag och går över till Boxer! Om ni får in Kanal 5 (skrattretande att ni inte kan erbjuda Sveriges vanligaste kanal) igen så ska jag överväga att komma tillbaka till er igen. Till ett kraftigt reducerat pris såklart. Det är nog många kunder som har tappat förtroendet för er", skriver en av många upprörda röster på Facebook.

Experter: Medierna stigmatiserar psykiskt sjuka
Andreas Lubitz, den andrepilot som sägs medvetet ha kraschat det Germanwingsplan som orsakade 149 människors död i förra veckan, har beskrivits som deprimerad i medierna. Det har också angetts som en möjlig orsak till kraschen. Nu menar experter att den omfattande rapporteringen kan bidra till att stigmatisera folk med psykisk sjukdom, skriver SVT.

Twitter lanserar gratis Storify-konkurrent
Storify används för att hitta, samla och dela vad folk skriver om på sociala medier, men den kostar pengar. Nu lanserar Twitter verktyget Curator som har en liknande funktion: ett avancerat sökverktyg för att hitta tweets och statistik för specifika ämnen. Därmed kan det snabbt gå att se om något blir viralt, skriver Mashable.

New York Times gör nyheter till Apple Watch
Den amerikanska tidningen meddelade under gårdagen att de nu kommer att publicera "enradiga storys" till Apple Watch. I ett uttalande sa de att tjänsten är "en ny form av storytelling som hjälper läsaren att uppdatera sig på bara några sekunder", skriver Adage som också påtalar att det inte är något nytt fenomen. Även The Wall street journal och The Economist har utvecklat appar för klockan.

Facebook registrerar även icke-användare
Personligt beteendemönster hos personer som inte är inloggade på Facebook kartläggs av företaget. Det visar en rapport från Belgiens myndighet för datasäkerhet och flera universitet, skriver The Guardian. Facebook menar att rapporten innehåller faktafel, medan The Guardian påpekar att detta menar att det bryter mot EU:s integritetslagsstiftning.

Barns medievanor ifrågasätts
I P1 Morgon slog barnläkaren Hugo Lagercrantz larm om att surfplattorna har en negativ påverkan på små barn. Han efterlyser rekommendationer från statens medieråd och menar att barn under två år inte bör titta på tv alls. Internetforskaren Elza Dunkels ger svar på tal och menar att argument som rör barns medievanor och som baseras på känslomässiga reaktioner borde underkännas, skriver hon i ett debattinlägg på SVT Opinion.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.