Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kändisreporter dömd för snatteri igen

Publicerad: 29 juni 2010, 06:32

En kändisreporter på en veckotidning dömdes den 23 juni för snatteri, för andra gången.


Reportern togs på bar gärning i slutet av december 2009 då hon stal två stycken krukväxter till ett sammanlagt värde av 138 kronor på ICA Kvantum på Östermalm i Stockholm. Åklagaren hade föreslagit en påföljd på 30 dagsböter á 170 kronor, 5100 kronor. Tingsrätten mildrade påföljden till 30 dagsböter á 140 kronor, 4200 kronor. Reportern ska även betala 500 kronor till Brottsofferfonden.

Enligt polisrapporten befann sig reportern i affären vid lunchtid den aktuella dagen då en civil väktare upptäckte henne ta två krukväxter för 69 kronor styck utan att betala för det. Väktaren ringde "Snattofonen".

– Jag såg kvinnan plocka fram påsar avsedda för blommor utanför butiken, berättar väktaren i förhör. Hon stoppade ned två krukväxter i en papperspåse som hon lämnade vid ingången.

Reportern gick runt i butiken och plockade i varor som hon betalade för i kassan. Hon gick in och köpte cigaretter i "förbutiken", när hon gick ut tog hon med sig påsen med blommorna och lämnade butiken. Men "glömde" betala.

Kvinnan erkände och var beredd att betala ett strafföreläggande.

– Hon bad om ursäkt för det inträffade och sa att det inte var meningen, hon vet inte varför det blev som det blev med blommorna.

Det är inte första gången reportern döms för snatteri. 2009 dömdes hon till 500 kronor i böter för att ha stulit en tidning i en affär på Fältöversten.

Reportern har förklarat att hon varit stressad vid de bägge tillfällena.

Lilian Andersson

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.