Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kändisspalten kan sänka tidningen

Publicerad: 10 maj 2010, 07:19

I en relationsspalt i brittiska grabbtidningen Zoo uppmanade skådespelaren och medieprofilen Danny Dyer en läsare att misshandla sin före detta flickvän.
Dyer har fått sparken, spalten är nedlagd men frågan är om det räcker.


Det var i spalten Ask Danny i förra veckans nummer av Zoo som en läsare ställde frågan hur han skulle glömma sin förra flickvän. Danny Dyer svarade mad att han antingen går ut med grabbarna och raggar på allt som rör sig alternativt ”…  is to cut your ex's face, and then no one will want her”.

Danny Dyer är känd skådespelare i Storbritannien och började sin karriär redan som 16-åring. På senare år har han gjort tv-program om bland annat den brittiska fotbollskulturen. Dyer har bland annat fått kritik för att han identifierar sig för mycket med grabbmentaliteten. Hans bidrag i Zoo passar Dyers profil bra, Zoo är en downmarketversion av de nu utdöende brittiska grabbtidningarna.

När Dyers senaste bidrag i Zoo kom ut i förra veckan orsakade det omedelbart mediestorm.

En talesperson för Zoo:s ägare, Bauer Media, förklarade att man har lagt ned spalten Ask Danny, med omedelbar verkan. Tidnigens redaktör Tom Etherington har bett om ursäkt och Zoo ska skänka pengar till kvinnoorganisationer.

Danny Dyer hävdar att han blivit fullständigt felciterad. Han skriver inte själv utan lämnar svaren via telefon till redaktionen.
– Det här är inget råd jag skulle ge till allmänheten, jag har inget överseende med kvinnomisshandel, säger han till The Sun.

Men det är inte första gången som Dyer gett groteska råd i sin spalt. Bara för en månad sedan föreslog han en läsare att han skulle tända eld på sin flickväns könshår.

Zoo ska nu undersöka vad som hänt.

Brittiska sexrådgivaren Petra Boynton anser inte att det räcker utan uppmanar annonsörerna att sluta annonsera i Zoo fram tills att redaktionen ändrat sin attityd till kvinnor och kvinnomisshandel.

Zoo har en upplaga på strax över 100 000 exemplar.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.