Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kapital och Moderna tider läggs ner

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

I dag på eftermiddagen informerades redaktionerna på tidningarna Moderna Tider och Kapital om att publikationerna läggs ner. Ägaren MTG ska nu satsa allt krut - och kapital - på Finans Vision.(UPPDATERAD)


I dag, ironiskt nog även dagen för arrangemanget "Tidsskriftsdagen", informerar MTG redaktionerna för Moderna Tider och Kaptial att tidningarna läggs ner.- Det stämmer.Vi blev informerade nu på eftermiddagen. Numret som kommer i dag är det sista, säger Peter Olsson, tf chefredaktör på Moderna Tider där fem personer drabbas.Av vilken anledning läggs ni ner?- Det ekonomiska hänvisar jag till styrelsen eller Peppe Engberg om.Vad tycker du själv då?- Personligen tycker jag att det är väldigt tråkigt, men nu ligger fokus på att ta hand om redaktionen och våra prenumeranter.Numret som kommer i dag är det bästa vi har gjort och det första och sista som har foto på omslaget.Tråkigt att vi inte fick mer tid att genomföra redaktionella förändringar.Moderna Tider har en TS-upplaga på 14 000 men räckvidd på 52 000 läsare. Peter Olssonhar jobbat på MT sedan januari 2001 och varit chefredaktör sedan maj i år.Kapital har på slutet producerats av omkring 4 personer.Folk från Finans Visions redaktion har också varit med och gjort tidningen.Ett flertal medarbetare kommer nu att förlora jobbet.- Totalt gäller det 15 personer, vilka det gäller avgörs genom förhandlingar med facket, säger Pontus Schultz, chefredaktör för FinansVision och Kapital, en redaktion som just nu har omkring 25 anställda.- Ägarna vill inte skjuta till mer pengar helt enkelt. det klart att det svider i entreprenörssjälen, säger Schultz.Tidningen Kapital har funnits sedan 1999, men nu blir det inga fler utgåvor. Istället ska MTG satsa på FinansVision som trots en upplaga på 100 000 inte har mer än 77 000 läsare enlig Orvestos senaste mätning. FV ska öka samarbetet med Metro när det gäller annonsförälsjning och distribution skriver Mediatrender.Peppe Engberg, vd för MTG Publishing, har inte kunnat nås för en kommentar.

Maria Lindholm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.