Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Karin Moberg: Det är inte acceptabelt

Publicerad: 16 januari 2008, 12:31

Telia Soneras kommunikationsdirektör Karin Moberg kände inte till den blogg som Roland Nordqvist har förrän Resume.se skrivit om den. Nu ska man tala med Nordqvist efter att han skrivit att barnflickan i Tito Beltran-rättegången borde ”ha lyckats förtränga det mesta och gå vidare”. – Det är inte acceptabelt, säger Moberg.


Karin Moberg.

Roland Nordqvist som spelar pappan i Telias reklamföljetång har skrivit i sin blogg att han tycker att det är lite synd om Tito Beltran och att barnflickan borde ” ha lyckats förtränga det mesta och gå vidare”. Nu kommenterar Telia Soneras kommunikationsdirektör Karin Moberg inlägget:

– Det är inte ok. Det är inte i enlighet med vårt avtal med Roland Nordqvist att han har en blogg som heter Teliapappan. Det kommer vi att ta upp med honom. Hans åsikter är hans åsikter.

Han ventilerar åsikterna i en blogg med namnet ”Teliapappan”.

– Det är inte acceptabelt.

Hur påverkar det Telia att han säger att ”hon borde lyckats förtränga det mesta och gå vidare”?
– Tittar man på kommentarerna som finns under er artikel på nätet så tycker jag att kommentarerna är väldigt sansade. Det ger uttryck för att folk förstår att det här är Roland Nordqvists egna personliga kommentarer.
– Jag tror att allmänheten kan skilja på Roland Nordqvist och Telia på det sättet.

Det är samma dilemma som dyker upp här som drabbade ICA i höstas. Känner du att det kan finnas ett orosmoment när det finns en privatperson bakom er fiktiva karaktär?
– Det är ju alltid ett orosmoment och därför har vi varit väldigt måna om att ha ett tydligt avtal med Roland, där han brukar höra av sig när han ska ut och hålla föredrag, till exempel, för att kolla att det är ett sammanhang som är i enlighet med avtalet. Där har vi haft en bra dialog.
– Det är också viktigt att vi inte begränsar hans frihet för mycket heller. Men blir det en för stark koppling mellan vad han säger som privatperson och vårt företag och varumärke så är det naturligtvis inte bra. Det här är inte acceptabelt.

Kände du till bloggen sedan tidigare?
– Jag kände personligen inte till den, jag har inte hunnit stämma av om de som är operativt ansvariga känner till den. Det håller vi på att titta på.

Läs mer: Teliapappan: Det är synd om Tito Beltran

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.