Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kärleksscen ska marknadsföra värktablett

Publicerad: 8 november 2007, 12:01

Läkemedelsföretaget Nycomed tar hjälp av de svenska skådespelarna Cecilia Ljung och Rafael Edholm för att göra reklam för värktabletten Ibumetin. Reklamfilmen, som går under namnet "Ibumetin tar hand om det onda", är skapad av Uddevallabyrån Almagest. Se filmen på Resume.se.


Den nya reklamfilmen med skådespelarna Cecilia Ljung och Rafael Edholm har premiär på skärtorsdag. Filmen, som bland annat kommer att visas i TV3, TV4, Kanal 5, Tv6 och kanal lokal, bygger på den perfekta hemmakvällen och visar en kvinna mitt i karriären som utstrålar kontroll, framgång och kärlek.

– Tidigare har vi haft problem med kännedomen om namnet så i höstas gjorde vi kampanjer för att stärka det. Nu handlar det om att lyfta fram de positiva egenskaper som värktabletten ger, säger Hans Jormin, produktchef på Nycomed.

Målgruppen för kampanjen är kvinnor i medelåldern. Förutom en reklamfilm kommer läkemedelsförtaget även ut med en radioreklam, med start vecka 16. Även den delen av kampanjen görs av Cecilia Ljung och Rafael Edholm.

Almagest samarbetade även i höstas med Nycomed. Den gången gjorde byrån en radio och tevereklam för deras receptfria läkemedel mot halsbränna, Pantoloc, med Magdalena In de Betou och Samuel Fröler i huvudrollerna.

Varför satsar ni på kända skådespelare?
– Riktiga skådespelare har mer dynamik i agerandet vilket ger en mer spännande lösning än om man använder vanliga personer. Eftersom vi satsar på en annan mjukare ton i vår marknadsföring än den traditionella ”om det gör ont ta den här tabletten” så passar det här oss bättre, säger Hans Jormin.

Nycomed samarbetade i höstas med reklambyrån Smartpartners vad det gäller varumärket Ibumetin men har sedan cirka ett halvår tillbaka bytt till Almagest. Smartpartners gör dock fortfarande reklam för andra produkter inom Nycomeds sortiment.

– Vi var absolut inte missnöjda med Smartpartners jobb men Almagest är ett starkare kort inom feelgood, som är den nisch vi försöker gå över till med Ibumetin, säger Pelle Svensson, sälj- och marknadsdirektör på Nycomed.

Läs även: Ibumetin utmanar Treo och Alvedon

Läs även: Han ska sälja Sveriges dyraste nässpray

Nycomed

Produktchef: Hans Jormin
Byrå: Almagest
Producent: Urban Carlström
Regissör: Jonas Myrstrand, StudioJox
Ass. Regissör: Maria Essen
Manus: Josephine Carlström, Sebastian Carlström
Manusbearbetning: Jonas Myrstrand, Maria Essen
Copy: Josephine Carlström
Ad: Jörgen Mattsson

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.