Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

KD och C tackade nej till Cambridge Analytica

Publicerad: 21 mars 2018, 09:07

Det kraftigt kritiserade konsultbolaget Cambridge Analytica erbjöd sina tjänster till både Kristdemokraterna och Centerpartiet. Båda partiet avböjde dock erbjudandet.


Ämnen i artikeln:

KristdemokraternaCambridge AnalyticaFacebook

Cambridge Analytica har sedan i helgen varit i ett globalt blåsväder. Bolaget misstänks för att på ett otillbörligt sätt samlat in information från Facebookanvändare via personlighetstester, information som senare använts för att förutspå väljarnas politiska preferenser. Cambridge Analytica jobbade bland annat väldigt nära Donald Trumps presidentvalskampanj.

Du kan läsa Resumés sammanfattning av Cambridge Analytica-skandalen här.

Två svenska partier som kontaktats av konsultbolaget är Kristdemokraterna och Centerpartiet, det rapporterar SVT Nyheter. Båda partiet tackade dock nej till bolagets tjänster.

SVT har frågat alla riksdagens partier om de kontaktats av Cambridge Analytica. Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna har fortfarande inte svarat.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.