Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kennet Andersson ny ägare i Offside

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Deckarförfattaren Åke Edwardsson, fotbollsspelaren Kennet Andersson, tv-producenten Kjell Dabrowski och bar-ägaren Jonas Reinholdson är alla med och satsar pengar när fotbollstidningen Offside blir magasin.


I början av mars nästa år kommer tidningen Offside att byta format. Från pocketbok till samma format som tidningen National Geographic. För att finansiera formatbytet genomförs nu en nyemission. Totalt 2 miljoner kronor kan emissionen ge. I dagsläget är halva beloppet i hamn. Detta tryggar utgivningen för första årets fem utgåvor.- Vi laborerade med två alternativ. Ett var att gå till ett befintligt förlag. Det andra var att prata med rika privatpersoner, som gillar tidningen, säger Mattias Göransson chefredaktör för Offside.Det blev allstå det senare alternativet. Förklaringen är att det ger större redaktionell frihet. Efter nyemissionen kommer de gamla ägarna att äga 60 procent av Offside. Innan emissionen äger Mattias Göransson och vd Tobias Regnell 25 procent var av företaget. Resterande 50 procent ägs av 10 journalister och kollegor.När tidningen byter format kommer fotografen Peter Widing att bli bildredaktör.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.