Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kent Härstedt vill bojkotta Allers

Publicerad: 19 september 2008, 09:42

Bojkotta Allers! Den uppmaningen kommer från riksdagsman Kent Härstedt (s) som i dag demonstrerar utanför Allers huvudkontor i Köpenhamn mot nedläggningen av tryckeriet i Helsingborg.


Kent Härstedt Foto: Pressens bild

Klockan 14 i dag ställer ett par hundra anställda vid Allers tryckeri i Helsingborg och deras familjer upp utanför Huvedbanegården i Köpenhamn för att marschera till Allers nya huvudkontor vid Fisketorget.

De protesterar mot beslutet att lägga ner det lönsamma svenska tryckeriet och flytta verksamheten till Danmark. 130 tjänster försvinner när Allers i Helsingborg avvecklas.

I spetsen för demonstrationståget går två tunga socialdemokratiska politiker: Jan Andersson är EU-parlamentariker och ordförande i EU:s arbetsmarknadsutskott och riksdagsman Kent Härstedt, båda från Helsingborg.

– Jag har många gånger använt Allers som ett föredöme i hur man tar hand om sin personal, säger en besviken Kent Härstedt. Jag har till och med ordnat statsministerbesök med Göran Persson på Allers för att visa upp hur bra företaget är.

– Nu känner jag mig sviken av Allers ledning. Om nedläggningen skett på affärsmässiga grunder hade det väl varit okey. Men nu hoppar till och med ordföranden i svenska Allers, den tidigare vd:n Bengt Christell, av uppdragen i protest mot grunderna för beslutet.

– I det här fallet finns det skäl att ta till drastiska åtgärder. Därför säger jag: Starta en budkavle om bojkott mot Allers produkter! Det enda som verkar bita på Allers ledning är ekonomiska argument. Låt det svida.

Allers svenska vd Martin Hansson har inte tid att bemöta kritiken:

– Du får tala med fackklubbarna. Jag ska in i mitt första styrelsemöte med Frida Förlag.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.