Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kentaro stämmer Canal plus på 100 miljoner kronor

Publicerad: 2 maj 2008, 08:41

Kentaro inte bara överklagar Hovrättens beslut till Högsta domstolen. Nu stämmer rättighetsbolaget även Canal plus på 100 miljoner kronor. – Trams, säger Canal plus vd Per Borgklint om stämningen.


Per Borgklint, vd på Canal Plus. Foto: Peter Willebrand

Resumé kunde redan i onsdags berätta att Kentaro överklagade Hovrättens beslut, som innebär sändningsstopp av allsvenskan för TV4, till Högsta domstolen.

Enligt ett pressmeddelande kommer Kentaro även att svara med en genstämning i den parallella process som pågår i Handelskammares Skiljedomsinstitut, där Canal plus stämt Kentaro på 100 miljoner kronor för att Kentaro sålt den utökade Allsvenskan till TV4.

Kentaro svarar nu med att stämma Canal plus på samma belopp.
I pressmeddelandet skriver Kentaro: ” Grunden för detta krav är att C More Entertainment AB genom vilseledande uppgifter i samband med ingåendet av det nu omtvistade avtalet begått avtalsbrott mot Kentaro AG.”

Enligt vad Resumé erfar grundar sig stämningen på hur det så kallade säsongskortet som ingår i avtalet ska vara värderat.

Per Borgklint, vd för Canal Plus, säger att han själv inte sett pressmeddelandet som tillkännager stämningen.
– Om uppgiften stämmer är det trams. Det finns ingen grund för stämningen, vi erkänner den inte, säger han.

Kentaros vd Philip Huber säger till Resumé att bolaget inte gör några andra kommentarer än vad som redan framgår av pressmeddelandet.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.