Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kentaro: Vi kan inte stoppa matcherna i TV4

Publicerad: 14 mars 2008, 10:05

C Mores stämning uppfyller inte kraven för en juridisk process, är Kentaros svar in den infekterade striden om Allsvenskan.
Till tingsrätten säger Kentaro också att man inte längre har rätten att stoppa matcherna eftersom man ”upplåtit” rättigheterna till TV4.


TV4-striden om Allsvenskan står mellan C Mores/Canal Plus och Kentaro.

C More har stämt Kentaro på drygt 100 mkr eftersom man anser Kentaro sålt C More exklusiva rättigheter till Allsvenskan till en tredje part, TV4.

Rättighetsbolaget Kentaro fick en vecka på sig att komma in med
ett svar på stämningen som C Mores/Canal Plus lämnade in för två veckor sedan.

Inte oväntat motsätter sig nu Kentaro innehållet i stämningen. 
Främsta motargumentet från Kentaros sida är att avtalet med C More inte omfattar det antal matcher som tillkommer när Allsvenskan utökas med två lag denna säsong, de matcher som alltså TV4 köpt rätten till.

Dessutom anser Kentaro att det finns flera formella juridiska hinder för en rättsprocess, och att C More inte visat tillräckligt underlag som ger Tingsrätten rätt att agera.

Bland annat pekar man på att MTG har samma avtal som C More.
I en juridisk process borde även det avtalet prövas, anser Kentaro.
Det räcker inte med att MTG inte invänder mot att C Mores stämningsbeslut.

Kentaro invänder också mot vitesföreläggandet med argumentet att parterna inte förhandlat om viten och att C More eventuella ekonomiska skada går att kompensera med andra medel.
Kentaro argumenterar på flera punkter att C Mores yrkanden, bland annat ett stopp för sändningarna i TV4, inte står proportion till eventuell skada.

Kentaro understryker att man överhuvudtaget inte har rätten att stoppa matcherna eftersom man ”upplåtit” rättigheterna till TV4.
Vidare hävdar Kentaro att man är den part i tvisten som lider störst skada om Tingsrätten går på C Mores linje. Den säkerhet som C More ställt, 20 mkr, inte är tillräcklig. Tingsrätten väntas fatta sitt beslut närmaste veckorna.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.