Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kerstin Brunnberg

Publicerad: 29 juni 2009, 11:19


Ämnen i artikeln:

AlmedalenKerstin BrunnbergGreatness PR

Kerstin Brunnberg. Foto: Hanna Teleman

Det sägs att du ska börja jobba med pr?

– Nej, nej, det kan jag dementera. Fast jag har förstått att ryktet uppstått när
folk kommit fram och gratulerat till mitt nya jobb.

Det här måste du nog förklara?
– Jag ska sitta i ett advisory board för Greatness PR. Det betyder att jag ska vara lite coach och mentor åt de båda ägarna, Cecilia Wassaether och Joanna Sundström, som är två duktiga unga kvinnor. Det handlar om fyra möten per år eller något sådant.

Men du har väl stor erfarenhet av lobbying och pr-tricks?
– Nej, jag kan inget om pr. Däremot en del om organisation.

Men varför just Greatness?
– Jo, de kom fram och frågade mig i Almedalen förra året om jag kunde hjälpa dem när jag slutat vid SR. Dessutom är Joanna skolkamrat med mina barn.

Du är ändå här i Almedalen?
– Ja, jag kom i går kväll för att vara med på Svensk Scenkonsts mingel. I veckan ska jag vara med i två debatter om kultur, en om länsteatrarna och en om kulturens framtid. I övrigt tänker jag lära och lyssna och samla på mig erfarenheter.

Men du har väl rätt mycket att göra ändå?
– Jag ska vara gästprofessor vid journalistutbildningen i Göteborg under hösten, det motsvarar väl en tredjedels tjänst. Och så är jag ordförande i Statens kulturråd.

Har du inga uppdrag kvar åt Sveriges Radio?
– Nej. Jo, förresten jag ska producera ett sommarprogram med Anders Wall, som sänds den 2 augusti. Jag brukar producera ett Sommar varje år.

Kan du hålla dig borta från dina SR-kollegor vid Almedalsparken?
– Det är klart att jag ska gå och glo på mina polare. Sedan ska jag vara åhörare vid ett radioseminarium och applådera högt åt allt som är bra.

Vad tycker du om att pr-branschen växer så att det knakar?
– Jag har inget emot pr och lobbying. Men jag är utomordentligt bekymrad över att journalistiken tunnas ut resursmässigt. Det måste finnas en duktig redaktion som kan bestämma vad som ska publiceras. Och det är ägarnasansvar att se till att resurserna finns.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.