Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kerstin Neld ny vd för Sveriges Tidskrifter

Publicerad: 27 augusti 2008, 07:48

Kerstin Neld, vd på TTG, har utsetts till ny vd på Sveriges Tidskrifter efter Lars Strandberg som går i pension.


Kerstin Neld. Foto: Erik Esbjörnsson

– Jag har jobbat med tidskrifter hela mitt liv. Nu får jag en möjlighet att använda alla mina kunskaper på en ny position, säger Kerstin Neld vd på TTG.

Hon har varit vd på TTG sedan år 2000. Och de sju senaste åren har hon suttit i Sveriges Tidskrifters styrelse.
– Jag känner väl till organisationen som är välskött och som har många duktiga medarbetare. Lasse har gjort ett mycket bra jobb med både momsfrågan och reklamskatten. Det blir svårt att överträffa.

Vad är du mest nöjd med under din tid på TTG?

– Jag är glad att vi fick licensen till Cosmopolitan i tuff konkurrens från Bonnier och Sanoma. Vi har lyckats lansera Residence, som fått en stark position på en mycket tuff marknad.
– Det är inte så många som uppmärksammat det vi gjort på båttidningarna. Men vi har stärkt vår position bland annat med oneshots. Detta har ökat lönsamheten markant.

Några plumpar i protokollet?
– Plus går inte till historien som den största tidskriftsframgången, men jag är glad att vi vågade satsa. Jag inledde också en ambitiös satsning på kundtidningar som inte fick fortsätta för ägarna.

Kerstin Neld passar på frågan om vilka frågor som hon ska driva på Sveriges Tidskrifter. Hon tillträder i februari 2009. Ny vd på TTG kommer att utses av de holländska ägarna under hösten.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.