Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kevin Borgs karriär kortare än minidatorns

Publicerad: 6 mars 2009, 05:36

I veckan lanserade två av förra årets raketnykomlingar nya verk: jag kan bara konstatera att Idolvinnaren Kevin Borgs debutplatta står sig slätt mot Asus Eee:s nyheter.

Ämnen i artikeln:

Olle LidbomPrylkultur

OL

Olle Lidbom


Eee PC 1008HA.

Finskuret
Förra årets genombrott minidatorn Asus Eee tycks mer långvarit än Idol-vinnaren Kevin Borgs. På supertrista teknikmässan Cebit i Hannover lanseras i veckan en riktig ljusglimt: Eee PC 1008HA är 2,5 cm tjock och har 10-tumskärm. Det fina med Asus Eee-datorer är bara det snabba (och okrångliga) Linux-systemet utan priserna som hittills legat runt 3000 kronor.

Magnetiskt
Kaliforniabaserade företaget Always Innovating lanserar under våren sin bärbara dator Touch book. 9-tumsskärmen är tryckkänslig och löstagbar - tangentbordet är inte nödvändigt för att att datorn att funka. Skoj är att skärmen är magnetisk och alltså kan sättas på kylskåpet. Batteritiden når attraktiva 10 timmar och priset för denna Linux-baserade småtting bör landa runt 3000 kronor.

Touch Book.

Trådlöst pröjs
På den japanska marknaden har en del kreditkort inbyggd radioteknik (RFID) som Sony tagit tillvara på i sin nya fjärrkontroll. När den filmsugne japanen vill pröjsa för en betalfilm behövs inga krångliga extralådor eller sms-koder, utan kreditkortet läggs på fjärrkontrollen och betalningen dras omedelbart. Snyggt och smidigt. Rfid-tekniken är i Sverige än så länge vanligast i kollektivtrafikens månadskort. (se film nedan)

Sony BRAVIA W5/F5 Official Video
by AkihabaraNews

Fler fjärrkontroller
Elpas fjärrkontroll tilltalar väl rimligen James Bond-wannabes snarare än audiofilerna: vilka andra än vi svårt patologiska prylfantaster ropar jippi över en fyrkantig fjärrkontroll med inbyggd högtalare?

Ny kyl
Varför ser alla kylskåp ut som eldrivna bajamajor i rostfritt stål? Österrikiska företaget Izona har vänt på behoven och skapat ett bänkmonterat, utdragbart kylskåp som topp-matas. Kylen Cooldrawer har 5 olika inställningsbara temperaturzoner: från djupfryst till vin-temperatur.

Österrikiska Izona har en smart lösning på kylskåp.

Iphone-avund
... för övrigt är det ironiskt att en av världens rikaste kvinnor är avundsjuk på sina väninnors Iphone, men inte kan skaffa en - eftersom hon är gift med Microsoft-chefen Bill Gates. "Få prylar är förbjudna i vårt hem, men Ipod och Iphone är två grejer vi inte skaffar" avslöjar Melinda Gates i en intervju i Vogue.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev