tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kit Story Engine byter namn och tar in ytterligare kapital

Publicerad: 27 juni 2019, 08:44

Peder Bonnier är vd på Storykit, tidigare Kit Story Engine.

Foto: Pressbild

Bonniers satsning Kit delades förra året upp i två delar. Nu tar mjukvarudelen, Kit Story Engine, in 17,5 miljoner i riskkapital och byter samtidigt namn till Storykit. Totalt har Kit-bolagen nu tagit in 87,5 miljoner kronor i riskkapital.


Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Kit var för några år sedan ett av Mediesveriges mest uppmärksammade bolag. Den Bonnierbackade startupen hyllades främst för sina Facebookvideos, förklarande videos som skänkte mycket inspiration till landets övriga redaktioner.

Sedan dess har den redaktionella delen av Kit blivit allt mindre, och nu jobbar i princip inga journalister kvar på bolaget. Däremot har det gått framåt för Kits egenutvecklade mjukvara Kit Story Engine. Förra året valde ägarna att dela upp Kit i två bolag, ett redaktionellt och ett mjukvarubolag. Mjukvarubolaget fick namnet Kit Story Engine, efter det program som ska hjälpa företag få ytterligare genomslag i sociala medier. Företagen skriver in vilken typ av historia det är de vill berätta, varpå Story Engine rekommenderar format, vinkel och andra faktorer som de tror ökar chansen till spridning. Produkten vänder sig i första hand till marknads- och kommunikationsavdelningar som inte har någon större erfarenhet från redaktionellt arbete.

Sedan tidigare har Kit fått in cirka 70 miljoner kronor i riskkapital från Bonnier Growth Media. Nu rapporterar Breakit att Kit får in ytterligare pengar, den här gången från profilerade investerare som går in i mjukvarubolaget. Totalt rör det sig om 17,5 miljoner kronor från bland annat Anna och Niclas Storåkers, tidigare vd för Nordea Sverige respektive vd för Pricerunner. Samtidigt byter Kit Story Engine namn till Storykit.

– Vårt primära fokus var att hitta investerare med väldigt hög kompetens inom just mjukvara i molnet. Jag är otroligt nöjd, det är svårt att hitta bättre SaaS-investerare (software as a service reds. anm) än så här. Det är ett fantastiskt betyg för både plattformen och företaget, säger Peder Bonnier, vd på Storykit, till Breakit.

Mjukvaran blev tillgänglig för kunder förra våren och har sedan dess fått kunder som Prime, Collector Bank och Stockholms Stad.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev