Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Klart med filmrättigheterna för Boo Hoo

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Det blev Working Title Films som kammade hem filmrättigheterna till Ernst Malmstens bok om Boo.coms uppgång och fall. När filmen börjar spelas in är inte klart ännu.


Bakom Working Title Films finns Tim Bevan och Eric Fellner, som tillsammans har skapat ett fyrtiotal filmer. Bland dessa finns sommarens succé Briget Jones dagbok. Bolaget producerar också filmen "About a boy", som baseras på Nick Hornbys bästsäljare och som har Hugh Grant i huvudrollen. Den filmen kommer att ha premiär någon gång under nästa år.Nu har Working Title film också förvärvat rättigheterna till ytterligare en bok: "Boo Hoo, a dot com story from concept to catastrophe" som den fullständiga titeln lyder. Boken har skrivits av Ernst Malmsten tillsammans med Wall Street Journal-reportern Erik Portanger och Charles Drazin. Boken släpptes för bara en dryg månad sedan.- Vi har hållit på och förhandlat rätt länge så det är himla roligt att det är klart. Det blir en fin avslutning på alltihop, säger Ernst Malmsten.Men det är en lång process kvar innan filmen blir klar. Det bolaget nu köpt är en option på att få göra filmen, därefter tar man ställning om det ska bli en film eller inte.Hur mycket filmbolaget har betalat för denna rättighet vill Ernst Malmsten inte avslöja.- Först betalar de för optionen, sedan får man en procent på budgeten om det blir en film. Men självklart handlar det om mycket pengar.I det här tidiga skedet är det heller inte klart vem som kommer att regissera filmen eller vilka skådespelare som ska gestalta det svenska paret Ernst Malmsten och Kajsa Leander.Ernst Malmsten vill heller inte spekulera i någon skådespelare i hans roll.- Det är lätt att bli besviken, eftersom historien nog kommer att göras om efter Hollywood-maner. Men det kommer att bli svårt att se sig själv på film.

Karin Jansson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.