Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Konflikten på TV4 trappas upp

Publicerad: 18 december 2008, 14:40

Igår avslöjade Resume.se att TV4 Nyheternas utgivare Jonas Gummesson stoppat ett inslag som var kritiskt mot Liza Marklunds bok Gömda. Nu visar det sig att Jonas Gummmesson bott i Marklunds hus i Spanien.


Ämnen i artikeln:

Liza MarklundMonica AntonssonJonas GummessonTV4

Jonas Gummesson, ansvarig utgivare på Nyheterna.

Resume.se skrev redan igår att Jonas Gummesson är god vän med Liza Marklund. Nu avslöjar Realtid.se att han två gånger bott i succéförfattarens hus i Spanien.

– Ja, det stämmer, men det betyder inte att jag står i någon tacksamhetsskuld till Liza, även om det kan uppfattas så, säger Jonas Gummesson till Realtid.se.

Han har dessutom bott i hennes lägenhet i Stockholm under våren 2007, när han höll på att skiljas.

Resume.se rapporterade igår om att Jonas Gummesson stoppat ett inslag från reportern Annika Widebeck. Reportaget handlade om journalisten Monica Antonssons bok ”Mia – Sanningen om Gömda” som riktar stark kritik mot Liza Marklunds bok Gömda. 

Idag mejlade Annika Widebeck personalen på TV4. Det skriver Dagens Media.

I mejlet skriver hon:

"Nu riskerar nästa inslag att ställas med hänvisning till att det råder en konflikt mellan mig och ansvarige utgivare.
Min bestämda uppfattning är att förtroendekrisen finns mellan hela redaktionen, inklusive desken, och ansvarigt utgivare. Snälla snälla låt dem inte stoppa även detta, det börjar blir riktigt pinsamt för redaktionen. Titta på inslaget och reagera!!!!"

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.