Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kongstad rattar Telia Sonera

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Efter samgåendet mellan svenska Telia och finska Sonera, blir det en svensk som styr kommunikationen. Michael Kongstad som i dag är kommunikationsdirektör för Telia, fortsätter på sin post.


Michael Kongstad började på Telia för två år sedan, då han var vd för pr-byrån Burson-Marsteller. Han hade innan dess varit informationsdirektör på Posten. Väl på Telia hamnade han i en omskriven konflikt med marknadsdirektören Kerstin Åkerstedt, som sedermera slutade.Michael Kongstad kommer efter samgåendet att fortsätta som kommunikationsdirektör för Telia Sonera, och han kommer också att sitta i ledningsgruppen.Samgåendet mellan de båda telejättarna förutsätter att Telias nuvarande aktieägare ger styrelse i uppdrag att emittera nya aktier och teckningsoptioner. En extra bolagsstämma kommer därför att hållas den 4 november.Resumé har sökt Michael Kongstad för en kommentar.

Karin Jansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.