Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Konsortium vill köpa TDC – MTG-affären i fara?

Publicerad: 8 Februari 2018, 08:05

Under onsdagen kom ett bud på danska telekombolaget TDC, som förra veckan förvärvade MTG:s tv-verksamhet. TDC avvisade dock budet då de anser att det inte ligger i aktieägarnas intresse. Samtidigt kommer uppgifter om att MTG-affären kan vara i fara.


Ämnen i artikeln:

TDCMTG

Förra veckan annonserades att det danska telekombolaget TDC skulle förvärva MTG:s nordiska tv-verksamhet för 19,5 miljarder kronor, en affär som fick TDC:s aktie att falla med åtta procent. Innan affären går igenom kommer den att granskas av konkurrensmyndigheter, en granskning som väntas ta ett år.

Personer med insyn i bolaget uppger dock för Dagens Industri att det fortfarande inte är klart att affären går igenom TDC:s bolagsstämma då aktieägarna oroats över kursraset.

Under gårdagen kom dock ett bud på den danska telekomjätten från ett konsortium bestående av de danska pensionsfonderna ATP, PFA och PKA samt det australiensiska riskkapitalbolaget Macquarie. Budet ligger enligt danska tidningen Börsen på 38 miljarder danska kronor eller 48 danska kronor per aktie. Aktien stängde igår på 37, 47 danska kronor.

TDC var snabba att avvisa budet och skriver i ett pressmeddelande att villkoren för budet inte ligger i aktieägarnas intresse.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

TDCMTG

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.