Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Konsumentkämpe blir pr-konsult

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Sveriges konsumentråds generalsekreterare, Marie Sälmark, blir pr-konsult. Det är bröderna Westander på Publicitet och påverkan som lyckats värva henne.


Marie Sälmark har under 20 år arbetat med konsumentfrågor som journalist, på både radio och tv. För fyra år sedan började hon på lobbyorganisationen Sveriges konsumentråd, och har nu närmast arbetat som generalsekreterare för organisationen.Under den tiden har hon också fungerat som expert på konsumentfrågor i SVT:s morgonprogram. Den 19 december slutar hon sitt arbete för att i stället blir pr-konsult.- Att bli pr-konsult ligger i linje med min utveckling, säger Marie Sälmark. Jag har ju arbetat som pr-konsult för Sveriges konsumentråd.Anledningen till att hon slutar på konsumentorganisationen är att man fått minskade anslag från staten och medlemsorganisationerna, och Marie Sälmark har som generalsekreterare tvingats säga upp personal. Något hon inte gillade och därför sade upp sig. Det var hon som kontaktade pr-byrån Publicitet & påverkan.- De har lite annan inställning, där man själv får vara med och påverka valet av kunderna. Jag skulle ha svårt att hoppa på och jobba med något som Philip Morris. Det uppdrag hon kommer att arbeta med inledningsvis är för handikappförbundens samarbetsorganisation, HSO, och gäller tillgänglighet till vuxenutbildning.Hennes styrkor? - Jag har först varit journalist i 20 år och sedan arbetat på konsumentorganisationen, så jag vet hur man för ut ett budskap och kan strategin kring det. Jag har också ett stort kontaktnät, och lätt att få de idéer jag företräder att börja växa hos folk.Tidigare i höstas rekryterade Publicitet & påverkan en annan erfaren lobbyist, Lovisa Lantz från ungdomens nykterhetsförbund.Sveriges konsumentråd representerar de svenska konsumenterna i ett flertal organ både i Sverige och EU. Uppgiften är att sprida och samla kunskap, skapa opinion och påverka beslut.Marie Sälmark kommer att efterträdas av Charlotte Hedin som närmast kommer från regeringskansliet.

Karin Jansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.