Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Körnung och Schultz ny duo på VA

Publicerad: 3 augusti 2009, 10:32

Anna Körnung, tidigare redaktionschef på Punkt Se och redaktör för Näringsliv på Svenska Dagbladet, blir ny redaktör för Veckans Affärer. Pontus Schultz kommer att stå kvar som utgivare samtidigt som han får ansvar för fler tidningar inom Bonnier Tidskrifter.


Ämnen i artikeln:

Veckans AffärerAnna KörnungPontus Schultz

Pontus Schultz och Anna Körnung. Bilden är ett montage. Foto: Resumé

Bonnier Tidskrifter kommer snart att presentera en större organisationsförändring, erfar Resume.se. Anledningen till förändringen är att vd Ulrika Saxon har fått betydligt större ansvarsområde den senaste tiden. Förutom Bonnier Tidskrifter ansvarar hon för dagspressen och är styrelseordförande i Sydsvenskan och Stockholm City.

I och med förändringen kommer en del av Bonnier Tidskrifters chefredaktörer att befordras.
– Tidigare har din karriär slutat när du blivit chefredaktör. I den nya organisationen ska inte bara ekonomer kunna göra karriär, säger en källa till Resume.se.

En av chefredaktörerna som kommer att får ett utökat mandat är Pontus Schultz på Veckans Affärer. Tidigare i år har Resumé, VA, Privata Affärer och Teknikens Värld börjat arbeta med ett gemensamt annonspaket på webben. Privata Affärer och Veckans Affärers webbredaktioner kommer också att slås samman. Sannolikt får Pontus Schultz ansvaret för att fortsätta driva samarbeten för de här tidningarna i sin nya roll.

Samtidigt kommer Anna Körnung att få ansvaret för att driva det dagliga arbetet på Veckans Affärer.
– Ingenting är klart. Jag för vissa förhandlingar. Mer kan jag inte säga. Just nu har jag semester, säger Anna Körnung till Affärsvärlden.

Även Daniel Frodin, chefredaktör på Teknikens Värld och ny utgivare för Stockholm City, ingår i den grupp av chefredaktörer vars ansvarsområden nu utökas.
– Det har jag inga kommentarer till, säger Daniel Frodin till Resume.se.

Resume.se har sökt Ulrika Saxon och Pontus Schultz för en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.