Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

KRAV backar – LOOP blir REKO

Publicerad: 12 maj 2008, 09:01

Redaktörerna skulle producera tidningen LOOP åt KRAV, men tidningen fanns redan och på Akademikerförbundet SSR rasade man när Resume.se skrev om tidningsplanerna.
Nu ändrar KRAV titeln på tidningen till REKO.


Läs mer:

- KRAV återanvände tidningstitel

- Redaktörerna gör LOOP åt KRAV

– Vi jobbar inte så, vi ville inte stjäla titeln från någon annan, förklarar KRAV:s vd Lena Söderberg beslutet att ändra titel på den planerade tidningen.

För ett par veckor sedan skrev Resume.se om KRAV:s planer att tillsammans med Redaktörerna göra tidningen LOOP. Tidningen ska handla om hållbarhet och miljötänkande. På Redaktörerna kände man till att det redan fanns en tidning som hette LOOP, men den handlar om organisation och ledarskap och man ansåg att det var så skilda områden att det var okej att använda namnet.

Men det tyckte inte Akademikerförbundet SSR. Eva Brandsma, chefredaktör för LOOP, sa till Resume.se:
– Allvarligt talat, jag blir riktigt, riktigt sur. Vi har hållit på sedan 2005 och har sedan dess etablerat oss som en ledarskapstidning med akademisk tyngd. Det tar tid att inarbeta ett varumärke men vi vinner mark. Då är det olyckligt när de ska ge ut en tidning med samma namn.

Nu backar KRAV och har registrerat en titeländring hos PRV. Det nya namnet blir REKO.

– Vi tyckte ju att det var så olika områden. Men de har tagit illa vid sig och vi vill inte trampa någon på tårna. Det nya namnet är också bra, säger Lena Söderberg till Resume.se.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.