Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kreativ chef hoppar av från Tewonder

Publicerad: 29 juni 2009, 11:00

Karin Ernerot, creative director på Tewonder, lämnar företaget. Hon går på dagen. Lågkonjunktur och olika syn på företagets framtid uppges ligga bakom beslutet.


Ämnen i artikeln:

Tewonder

Karin Ernerot

Karin Ernerot har samarbetat med Tewonder sedan 2004. Först som frilansande copy samt manusförfattare. Det senaste ett och ett halvt året som företagets creative director. Nu har hon sagt upp sig.

När går du?
– Redan idag. Men vi har pratat ett tag och är helt överrens, säger Ernerot.

Varför lämnar du?
– Det är inte så ovanligt när det blåser, att ekonomi och kreativitet kommer på kollisionskurs. I nuläget kan jag inte förvekliga min vision för Tewonder och väljer att gå vidare.

Karin Ernerot är hemlighetsfull om framtiden.
– Till en början vill jag bara ha semester. Jag börjar där sedan får vi se. Det är en häftig tid just nu i branschen, både digitalt och kommunikativt, så det känns ganska spännande att testa något nytt.

Karin Ernerot har tidigare varit på Farfar, Reference samt Nation.
– Jag har jobbat med den digitala branschen sedan 1996 med avbrott som manusförfattare för TV.

Tewonders vd Fabian Zwedberg beklagar förlusten.
– Det är tråkigt men jag önskar henne lycka till framöver. Vi har jobbat ihop länge och jag känner henne både som kollega och privat.

Kommer ni att ersätta henne?
– Jag har inte tagit ställning till det än. Hon är ingen lätt person att ersätta och jag vill inte ta några förhastade beslut. Först vill jag diskutera med alla kreatörer hur de vill jobba. Hon har varit med länge så det är svårt att bara göra en ersättningsrekrytering.

Till hösten kommer Karin Ernerot bland annat jobba vidare med She Creatives.
– Jag kommer att ta She Creatives till en ny fas i höst. She Creatives kommer att bli en ideell förening med både stödmedlemmar och medlemmar. I höst kommer vi att börja påverka på allvar.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Tewonder

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.