Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kreativ chef såg drömhus brinna på film

Publicerad: 13 oktober 2009, 08:06

70 kvadrat – utan indraget vatten och vedeldat. Men med havsutsikt och drygt 4500 kvadratmeter tomt. Pris: 5,7 miljoner. Family Business Mårten Knutsson har köpt Hallshuks fyrvaktarbostad på nordvästra Gotland. Och han har redan sett hur huset ser ut när det brinner – på film.


Ämnen i artikeln:

Mårten Knutsson

Mårten Knutsson.

Det är inte bara Ingmar Bergmans attraktiva fastighet på Fårö som går på auktion.
Inte långt därifrån, men på ”fastlandet”, har statliga Fortifikationsverkets bjudit ut Hallshuks fyrvaktarbostad till högstbjudande.

Bostaden saknar det mesta av moderna bekvämligheter och är inslagen i eternitplattor. Priset blev till slut 5,7 miljoner kronor.
Och den lyckliga köparen är ingen mindre än Family Business kreative chef, Mårten Knutsson, som alltid tillbringar sina somrar på Gotland.  
– Det var bara oemotståndligt. Huset ligger 35 meter över havet med helt fri utsikt, motiverar han köpet för Dagens Industri.  

Han berättar också att huset figurerat i filmatiseringen av en tysk deckarserie som bygger på Mari Jungstedts böcker.
– I slutet tände man på huset och ”brände” upp det med specialeffekter, så jag har sett huset brinna på film, säger Mårten Knutsson till DI.

Resume.se kunde även nyligen rapportera att Mårten Knutsson blev ägare till en större andel av Resumés bibliotek, som utrangerades i samband med tidningen flyttade till ny adress. Det var helt gratis.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Mårten Knutsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.