Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kris på Svenska Dagbladet

Publicerad: 14 maj 2008, 15:53

Svenska Dagbladet har under dagen råkat ut för ett stort datorhaveri.
Produktionen av morgondagens tidning är hotad, man försöker nu få ihop en nödtidning.


Problemet på Svenska Dagbladet ligger hos it-leverantören Logica (tidigare WM-Data). Haveriet har orsakat stora bekymmer för tidningen. Sajten Svd.se, Tasteline och E24 gick ner klockan 15.50 idag.
– Vi har alla servrar hos Logica. Både för webben och papperstidningen. De har något jätteproblem och vi kommer inte åt några servrar, säger Bo Hedin, chef för nya medier på Svenska Dagbladet.

Just nu är stämningen på redaktionen mycket pressad. Redaktionen jobbar nu med att få ut en nödtidning till prenumeranterna i morgon.
– Tidningen ska komma ut till prenumeranterna i morgon. Men den kommer att sakna mycket av innehållet. Det gäller både artiklar och annonser. Just nu gör vi tidning under väldigt speciella förhållanden. Folk springer runt med usb-minnen, säger Bo Hedin.

Svenskans it-system har varit lite svajigt under dagen. Men 15.50 havererade allt: mejl, sajter, telefonväxleln, bilddatabaser och kundregister går inte att komma åt.

Informationschefen Björn Hygstedt vet inte när problemen kan vara lösta:
– Det är någon form av kommunikationsfel som de felsöker. De prövar ett möjligt fel i taget, så det är omöjligt att säga när det är klart.

Vad får det här för konsekvenser för ert samarbete med Logica.
– Det är för tidigt att säga. Men vi kommer att göra en grundlig utredning. Det här får aldrig hända igen.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.