Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Krisen märktes hos Lowe Brindfors

Publicerad: 5 augusti 2010, 12:02

Länge var det osäkert om Saab skulle överleva, och det drabbade byrån Lowe Brindfors som gick back under fjolåret.


Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsBjarte Eide

Bjarte Eide, vd på Lowe Brindfors. Foto: Pressbild.

Byrån visar ett rörelseunderskott på 34,9 miljoner kronor för 2009. Det kan jämföras med 2008-års rörelseresultat som visar ett plus på drygt 10 miljoner. Nettoomsättningen sjönk också från 347 miljoner 2008 till 315 miljoner 2009.

Medeltalet anställda minskade även det - från 149 personer 2008 till 132 stycken vi utgången av 2009. Efter att alla nedskärningarna var genomförda hade byrån 105 personer anställda.

Enligt byrån beror underskottet främst på neddragningar hos största kunden Saab och den allmänna lågkonjunkturen som rådde under fjolåret.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att ”en omfattande personalneddragning medförde engångskostnader motsvarande cirka 22,5 MSEK” under 2009, vilket också förklarar en del av nedgången.

Vd:n Bjarte Eide säger i en kommentar att ”t rots det negativa resultatet har vi på mycket kort tid lyckats omorganisera verksamheten och har idag en väsentligt lägre kostnadsbas”.

Byrån tror att de kommer visa positivt resultat under 2010.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Lowe BrindforsBjarte Eide

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.