Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kritik mot H&H:s ”krigsinlägg” på Linkedin: ”Obegripligt och respektlöst”

Publicerad: 24 februari 2022, 13:31

Anna Grönlund Krantz.

Foto: Pressbild

På Linkedin lade Hallvarsson & Halvarsson upp ett inlägg som snabbt kritiserades av följare. ”Osmakligt”, ”Okänsligt”, ”Obegripligt”, dundrade kritikerna. Nu ber bolaget om ursäkt: ”Vi är jätteledsna”, säger vd:n Anna Grönlund Krantz.


Ämnen i artikeln:

Hallvarsson & HalvarssonLinkedinSociala medierUkrainakriget

”Köp vid ljudet av kanoner och sälj till ljudet av trumpeter”.

Så inleds ett kritiserat inlägg som kommunikationsbyrån Hallvarsson & Halvarsson lade upp på Linkedin för en dag sedan.

Inlägget fortsätter:

”Rodney Alfvén, partner på Hallvarsson & Halvarsson, berättar om detta kända finansuttryck och att krig generellt sett är ganska positivt för börsen och ekonomin” tillsammans med en länk till SVT:s program Ekonomibyrån som publicerades den 21 februari och handlar om hur krisen i Ukraina skakar om börserna i världen.

Sedan kom kritiken i kommentarsfältet. ”Okänsligt och osmakligt”, skrev en person. En annan tillade:

”Det finns ganska många generaliseringar man som rådgivande företag kan lyfta fram när det utbryter ett storkrig i Europa. Att ni valde det här är obegripligt och respektlöst mot alla drabbade.”

En tredje stämde in i kritikerkören:

”Ska tipsa våra ukrainska vänner om att kriget egentligen är bra. Otroligt smaklöst inlägg.”

”Vi är jätteledsna”

Efter kritiken mot inlägget lade Hallvarsson & Halvarsson ut ett klargörande inlägg där de bad om ursäkt för det tidigare inlägget: 

”Hallvarsson & Halvarsson lade igår upp ett inlägg på sociala medier som handlade om hur finansmarknader tidigare har reagerat i samband med geopolitiska kriser. I det inlägget lyfte vi upp ett historiskt citat, som diskuterades av en av våra medarbetare i veckans avsnitt av Ekonomibyrån på SVT. Det framgick i TV-programmet att det var just ett historiskt och cyniskt citat. Självklart är citatet ingen åsikt som vi på Hallvarsson & Halvarsson står bakom”, skriver de och fortsätter:

”Vi förstår att vårt inlägg har skapat negativa reaktioner då citatet, med bild och efterföljande mening ger ett okänsligt intryck. Vi ber om ursäkt för det.”

Det kritiserade inlägget ändrades samtidigt och innehåller ingen text om hur krig kan vara positivt för börsen eller citatet ”Köp vid ljudet av kanoner och sälj till ljudet av trumpeter”.

Resumé når Hallvarsson & Halvarssons vd, Anna Grönlund Krantz, som ber om ursäkt för inlägget och hur det uppfattades.

– Vi är jätteledsna över att det har uppfattats på det sättet, det var aldrig vår avsikt. När vi förstod att det uppfattades på det sättet kändes det naturligt att be om ursäkt för det, säger hon.

 

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.