Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kritik mot SVT:s KKK-fråga - kräver programledares avgång

Publicerad: 19 september 2016, 05:27

Foto: Andreas Alfredsson

SVT kritiseras för KKK-liknelse, Fingerprint Cards vd uppges ha läckt information till ekobrottsling och Facebook lurar Adblock. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

AdblockFacebookSVTFingerprint Cards

BW

Björn Wallenberg


SVT:s programledare kritiseras för fråga
Programledaren Olle Palmlöf får kritik för en fråga han ställde i SVT:s Opinion live. Det skriver Expressen. Debatten handlade om huruvida det är rasism att ha möten där vita inte får medverka. Medverkade gjorde Araia Ghirmai Sebhatu som grundat organisationen Black Coffe som beskriver sig själva som en antirasistisk organisation för afrosvenskar som fikar tillsammans.
I debattens slutskede ställde programledaren Olle Palmlöf den fråga som fått kritik:
"Menar du att det är underläget som gör att det är okej, så om Ann skulle skapa en separatistisk organisation som heter Ku Klux Klan bara för vita. Är det då fel för att det är någon form av överläge?"
Liknelsen har kritiserats på sociala medier och en namninsamling för att Olle Palmlöf ska avgå startades. Den hade igår kväll 700 underskrifter. Opinions ansvarige utgivare Robert Olsson kallar formuleringen olycklig men säger att Olle Palmlöf inte kommer avgå efter detta.

Vd-mejl läckte kvartalsrapport till ekobrottsling
Mejl med hemliga siffror från Fingerprint Cards förre detta chef Johan Carlström har läckt, det avslöjar SvD. Tidningen har hämtat siffrorna från en sex år gammal polisutredning som bland annat handlade om skattebrott. Mejlkontot som läckte företagshemligheter tillhörde enligt SvD Johan Carlström. Mottagaren var en 56-åring som några år tidigare dömts för ekobrott. Ämnesraden i ett av mejlen var "Only for Glenn!" Ett av mejlen presenterar en kvartalsrapport fem dagar innan den blev tillgänglig för allmänheten. Johan Carlström säger till SvD att det inte är han som ligger bakom mejlen.

Facebook-chef möjlig finansminister för Clinton
Sheryl Sandberg, som är operativ chef på Facebook, är en möjlig kandidat att bli finansminister om demokraternas Hillary Clinton vinner presidentvalet, det skriver Politico.

Facebook-reklam lurar fortfarande Adblock
Adblock Plus finns till för att blockera reklam - men Facebooks reklam rår programmet just nu inte på, enligt Techcrunch. Problemet för Adblock är att Facebook har lyckats skrubba koden på sådant som identifierar reklamen som just reklam. Men kapprustningen kommer fortsätta. Adblock Plus säger till Techcrunch att de antagligen kommer ha blockerat Facebooks annonser igen inom några veckor.

Game of Thrones historiskt inatt

HBO-serien Game of Thrones vann pris för bästa dramaserie, liksom ytterligare tre priser, vid nattens Emmygala i Los Angeles. Det innebär att serien är den som vunnit flest Emmy genom åren.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev