Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kullenberg stämmer Aftonbladet

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Aftonbladets före detta krönikör Annette Kullenberg stämmer sin forna arbetsgivare på en halv miljon kronor. Orsaken till stämningen är Resumés avslöjande om att Kullenberg varit involverad i en allvarlig konflikt med Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin.


Annette Kullenberg hävdar i sin stämningsansökan till Stockholms tingsrätt att de till stor del källskyddade uppgifterna i Resumé bevisar att Aftonbladets ledning har läckt uppgifter ur ett förlikningsavtal mellan Kullenberg och tidningen.Detta avtal upprättades tidigare i år till följd av att Aftonbladets ansvariga utgivare Anders Gerdin hade redigerat om och strukit i en krönika som Annette Kullenberg hade skrivit om det svenska hovet.I förlikningsavtalet kom Annette Kullenberg och Aftonbladet överens om att det skulle finnas en klausul om 500 000 kronor i vite om någon av parterna yppade innehållet i avtalet. Och det är just det som Annette Kullenberg nu hävdar att personer inom Aftonbladet har gjort.Annette Kullenberg har varit anställd på Aftonbladet sedan 1977 och varit en av tidningen färgstarka förgrundsfigurer i sina spalter. Hon har också varit ordförande i Publicistklubben.

Stefan Wahlberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.