Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kultförklarat magasin återuppstår

Publicerad: 3 juni 2009, 06:50

The Face återuppstår nästa år. Förlaget Bauer planerar en comeback för det kultförklarade brittiska magasinet.


The Face

The Face grundades av musikjournalisten Nick Logan och kom ut första gången 1980. Tidningen var 1980-talets mest inflytelserika, både till sin form och sitt innehåll, och blev en förlaga för alla magasin som skrev om mode och populärkultur.

En hel generation, numera medelålders, skribenter och redaktörer hade tidnngen som sitt rättesnöre.

Tiderna förändrades och konkurrensen hårdnade. Förlaget Emap tog över tidningen i slutet av 1990-talet men 2004 gick det inte längre att försvara den låga upplagan längre och förlaget Bauer, som tagit över Emaps konsumentdel, lade ned tidningen.

Nu hävdar brittiska Media Week att ledningen på Bauer, som så sent som i mars lade ned livsstilstidningen Arena, planerar att väcka liv i tidningen i gen. Eller åtminstone namnet The Face. Anthony Noguera, tidigare redaktör på grabbtidningen FHM, att utreda hur en ny The Face. Vad valet av redaktör betyder är mer osäkert.

Bland idéerna finns att tidningen bara ska publiceras digitalt, bli gratistidning eller enbart prenumererad.

Nyheten skapade inte någon stor entusiasm. Brand Republics bloggare Gordon Macmillan sågar hela idén och bloggen MagCulture skriver bara ett kort inlägg ”Please, no…”.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.