tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Kungen av toxisk maskulinitet” gripen i Rumänien – efter twitterbråk med Greta Thunberg

Publicerad: 30 december 2022, 11:50

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea + skärmdump Twitter

Influencern Andrew Tate har gripits i Bukarest, misstänkt för flera brott. Nu spekulerar många om det är tack vare ett Twitterbråk med klimataktivisten Greta Thunberg.

Ämnen i artikeln:

Greta ThunbergNyheterTwitter

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Influencern Andrew Tate är kanske främst känd för sina kontroversiella videor där han kallar kvinnor för horor, säger att de inte bör köra bil, och pratar om hur män bör bete sig. Vissa kallar honom för kungen av toxisk maskulinitet. Nu har han gripits i Rumänien, anklagad för våldtäkt, trafficking och att ha bildat en kriminell organisation tillsammans med sin bror.

Det spekuleras nu om anledningen till gripandet var det Twitter-bråk som influencern startade med klimataktivisten Greta Thunberg. Andrew Tate blev nämligen bannad från Twitter, men hans konto öppnades nyligen upp. Då tog han tillfället i akt att skryta om sina ”33 bilar och deras massiva koldioxidutsläpp”, och bad att få Greta Thunbergs mejladress för att skicka fler detaljer.

Greta Thunberg replikerade ironiskt: ”Snälla upplys mig. Mejla på smalldickenergy@getalife.com”. Andrew Tate svarade med att spela in ett två minuter långt videoklipp, där man bland annat ser en pizzakartong från en rumänsk pizza-kedja. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Snart därefter greps Andrew Tate av rumänsk polis i Bukarest, och många frågar sig om det kan ha varit tack vare pizzakartongen som polisen fastslog hans position. Något som gjorde att Greta Thunberg twittrade ut:

”Det här är vad som händer om du inte återvinner dina pizzakartonger.”

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

”Först fullkomligt sönderbränd av Greta, sen i sin iver att göra en comeback avslöja sig o nu sitta arresterad i Rumänien för trafficking.”, skriver en användare på Twitter.

”Historien såhär långt: Andrew Tate försöker trolla Greta Thunberg. Hennes svar får 3,2 miljoner likes. Tate svarar med en video som leder till att han blir gripen.”, skriver en annan.

En annan pikant detalj är att organisationen som hjälpt rumänsk polis att kartlägga Andrew Tate heter just Greta – the Group of Experts on Actions against Trafficking in Human beings.

Andrew Tate har bott i Rumänien sedan 2017, något han tidigare förklarat med att det är ”lättare att komma undan våldtäktsanklagelser” i landet. Andrew Tate har tidigare haft en karriär som kickboxare och medverkade under en kort period i Big Brother, innan han blev utslängd, då han ska ha slagit en kvinna med ett bälte.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev