Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag19.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kungsbacka Tidning om Beltrán: Den lille buspojken

Publicerad: 29 februari 2008, 15:38

Kungsbacka Tidning blev känd över hela Sverige när man förra året skrev om en "svarting" som hade rånat en kiosk. Nu publicerar man ett reportage om våldtäktsdömde Tito Beltrán med rubriken "Tito... den lille buspojken".


Mediestormen var enorm för ett par veckor sedan, under rättegången och den påföljande domen för våldtäkt mot Tito Beltrán. Nu hakar Kungsbacka Tidning på och publicerar ett reportage om Tito Beltrán som varit bosatt i Kungsbacka i 14 år.

Reportaget har rubriken "Tito... den lille buspojken" och handlar om olika skriverier om sångaren. Man skriver om när han blev anklagad för att ha smittat en sexåring med herpes och om hans stora intresse för bilar. Men bortsett från en bisats – "liksom den fällande domen i Ystads tingsrättt den 12 februari" – nämns inte våldtäktsmålet överhuvudtaget.

I slutet av artikeln skriver reportern, som för ett år sedan upprepade gånger använde ordet "svarting" i en artikel om ett rån, följande:

"Och ett är säkert; sista ordet är långt ifrån sagt eller skrivet om Tito Beltrán. Den lille buspojken från Punta Arenas i Chile. Men kanske har han busat en gång för mycket. Eller?"

Ansvarig utgivare är enligt Kungliga Biblioteket Annika Lundby. Men när Resume.se når henne i Australien hänvisar hon till Kurt Johansson, som tidigare varit ansvarig utgivare. Men han säger att  Jörgen Elffors, som var den som skrev artikeln, är tillförordnad ansvarig utgivare. Resume.se har inte lyckats nå honom men Kurt Johansson säger att artikeln har godkänts av Tito Beltrán.

Men kan man inte tolka "busat en gång för mycket" som en syftning på våldtäkten?

– Han är bara dömd i tingsrätten, säger Kurt Johansson.

Kungsbacka Tidning: "Svarting gjorde rånförsök"

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.