Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kurppa Hosk fortsätter växa – men resultatet sjunker

Publicerad: 18 juli 2019, 09:04

Kurppa Hosks jobb för Infrakraft tidigare i år.

Tillväxten fortsätter för designbyrån Kurppa Hosk som ökar sin omsättning med 36 procent.


Ämnen i artikeln:

BokslutKurppa Hosk

När bokslutet för 2018 kommit in till Bolagsverket står det klart att omsättningen landade på 53 miljoner kronor (39 mkr). Byråintäkten steg också kraftigt och uppgick till 44,7 mkr (32,7 mkr). Däremot sjönk resultatet kraftigt jämfört med rekordåret 2017. Det slutade på 4,2 mkr (8,6 mkr), vilket motsvarar en vinstmarginal på nio procent räknat på byråintäkten.

Under året har Kurppa Hosk förutom verksamheten i Stockholm också öppnat upp kontor i New York. Omsättningen där utgör fem procent av omsättningen, vilket motsvarar 2,7 miljoner kronor.

"Tillväxten är driven av en fortsatt mycket stark efterfrågan från våra befintliga kunder samtidigt som vi inlett en en rad samarbeten med nya nyckelkunder. Ett bevis på att kännedomen om Kurppa Hosk och vårt erbjudande har fortsatt öka, men självklart även konsekvens av en gynnsam marknad för våra tjänster. Mycket glädjande var även att vår amerikanska verksamhet stod för fem procent av vår totala omsättning redan det första året", står det i bokslutet.

Ytterligare en siffra värd att nämna är antalet anställda, som ökade från 24 till 39 personer mellan 2017 och 2018.

FAKTA // Siffror
Oms: 53,3 mkr (39,3 mkr)
Byråintäkt: 44,7 mkr (32,7 mkr)
Rörelseres: 4,2 mkr (8,6 mkr)
Rörelsemarginal: 9% (26%)
Anställda: 39 (24)

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

BokslutKurppa Hosk

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.