Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kvällstidningarna ökar med 57 000 ex

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Expressens upplaga vandrar uppåt. Under augusti uppgick upplagan till 370 200 exemplar, en ökning med 24 200 sedan samma månad förra året. Men storebror Aftonbladet ökar ännu mer och landar på 460 900 exemplar, plus 33 500.


För fjärde månaden i rad ökar den svenska kvällstidningsmarknaden. Tillsammans är Expressen och Aftonbladet 57 700 exemplar större i dag än för ett år sedan.Men precis som vanligt tolkar de bittra konkurrenterna siffrorna på det sätt som passar dem själva bäst. Expressen konstaterar att deras upplaga ökar månad för månad och att gapet till Aftonbladet då minskar. Aftonbladet jämför på helårsbasis och ser då en utökning upplagorna emellan. Aftonbladets informationschef Olof Brundin tror dock att tidningen kommer att få svårt att fortsätta öka under hösten.- Vi möter allt tuffare siffror från förra året och vi kommer inte att klara att göra plussiffror i september.Han ger inte mycket för Expressens sätt att fortsätta göra jämförelser på månadsbasis.- Du kommer aldrig att få Aftonbladet att jämföra med förra månaden. Vi jämför med förra året vilket man måste göra för att vara schysst, säger han men inser ändå samtidigt att Expressen knappat in under dens senaste tiden.- Hade de inte gjort det hade de varit döda i dag. Vi välkomnar det och tycker det är kul att få konkurrens.I Expressenhuset på Kungsholmen är chefredaktören Otto Sjöberg en glad man i dag.- Vi har haft en uppåtgående trend hela året. Månad för månad har upplagan höjts. Nu ökar vi även jämfört med förra året tidigare än vi trott. Det var länge sedan Expressen ökade senast och det har aldrig hänt tidigare att Expressen haft högre upplaga i augusti än juli, säger han.Senast Expressen ökade jämfört med ett år tillbaka i tiden skedde, enligt tidningens analytiker, i april 2000. Då med hjälp av en kampanj ihop med Ica. Före det var det i maj 1996. Otto Sjöberg tror sig veta varför upplagepilen nu pekar uppåt.- Vi gör en bättre tidning och vi har haft stora nyheter i augusti. Vi gör en klassisk kvällstidning som står på tre ben - nyheter, nöje och sport.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.