Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kyssen stoppas i Superbowl

Publicerad: 1 februari 2010, 08:24

Till helgen är det Super Bowl och reklambråket är igång.
Tv-bolaget CBS har godkänt antiabortreklam men stoppat män som hånglar i tv-soffan.


Ämnen i artikeln:

Super Bowl

Varje år är det några reklamfilmer som blir stoppade under fotbollfinalen Super Bowl. Vanligtvis är det domännamnadministratören GoDaddy som skaffar gratis pr med väldigt avklädd reklam som alltid stoppas.

I år är den censurerade Super Bowlreklamen mer kontroversiell. Det är ManCrunch.com, en dejtingsajt för homosexuella män, som stoppats. I filmen tittar två män på Super Bowl, de hejar på var sitt lag men när deras händer möts i chipsskålen börjar de hångla i tv-soffan.

CBS förklarar i ett uttalande att reklamfilmen inte passar in tv-bolagets standard för Super Bowl.

Reklambloggen Adfreak skriver att ManCrunchs reklamfilm kanske hade varit revolutionerande pre-Ellen (DeGeneres) men i dag är det mer obegripligt.

Andra påminner om att redan 2007 hade Snickers Super Bowlreklam där två män hånglar (se den nedan). Men de hånglar för att de så gärna vill äta Snickers. I ManCrunch hånglas det av, tja, ren lust.

Hur CBS policy för Super Bowlreklam ser ut är oklart men det finns en ideologisk förskjutning till höger. För i förra veckan godkände kanalen, trots högljudda protester, en reklamfilm från den kristna organisationen Focus on the Family som propagerar mot abort även för kvinnor som riskerar sin hälsa med en graviditet.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Super Bowl

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.