Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

L:s kommunikationsmiss: Publicerade pressmeddelande om Björklunds avgång

Publicerad: 6 februari 2019, 13:31

Foto: Pressbild

Under eftermiddagen kom uppgifter om att Liberalernas partiledare Jan Björklund inte kommer att ställa upp för omval. Partiet dementerade uppgifterna men råkade också publicera ett pressmeddelande som bekräftade, ett pressmeddelande som dock snabbt avpublicerades.


Ämnen i artikeln:

Jan BjörklundLiberalerna

Det senaste året har det interna stödet för Liberalernas partiledare Jan Björklund varit vacklande. Partimedlemmarna har främst varit splittrade kring migrationsfrågan och hur relationen till de övriga Allians-partierna ska se ut. Och efter att januariuppgörelsen med Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet gick igenom har det rests ytterligare frågor om partiledaren.

Under eftermiddagen kom så Dagens Industri med uppgifter som gjorde gällande att Jan Björklund, den mest långlivade av riksdagens partiledare, hade meddelat partistyrelsen om att han skulle avgå. Uppgifterna kom samtidigt som partiet kallade till pressträff klockan 15.

Partiet var snabba att dementera uppgifterna. Samtidigt publicerade man på sin egen hemsida ett pressmeddelande på sin egen hemsida där det stod att Jan Björklund inte skulle ställa upp för omval på landsmötet i november – ett pressmeddelande som snabbt avpublicerades, det rapporterar Aftonbladet.

"Jan Björklund har meddelat Liberalernas valberedning att han inte ställer upp för omval som partiledare på landsmötet i november. Det berättade han på en pressträff på onsdagseftermiddagen. Liberalernas valberedning kommer att återkomma med besked om hur processen kommer att se ut för val av ny partiledare.", stod det att läsa i det nu avpublicerade pressmeddelandet.

Det är inte första gången någon gör en miss gällande Jan Björklunds avgång. I oktober 2016 ledde ett fel på Riksdagens webbtjänst till att tjänsten automatiskt publicerade information om Liberalernas ledare skulle avgå.

UPPDATERING: Sedan den inledande dementin har Liberalerna bekräftat uppgifterna om att Jan Björklund inte kommer att ställa upp för omval.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Jan BjörklundLiberalerna

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.