Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läckta dokument visar – Tiktok-anställda instrueras ”tona ned” Kina-kopplingen

Publicerad: 28 juli 2022, 09:15

Foto: 5./15 WEST

Nyhetssajten Gizmodo har tagit del av läckta pr-dokument från Tiktok, som rekommenderar anställda att undvika att prata om tre saker: Kina, Bytedance, och barn.


Ämnen i artikeln:

TikTokPRNyheter

De två dokumenten hade titlarna ”Tiktok Master Messaging” och ”Tiktok Key Messages”, och beskriver vilka talking points eller ämnen som kan tas upp av pressen, och hur dessa bör hanteras. 

Enligt Gizmodo, som tagit del av dokumenten genom en person med insikt i företaget, så är en av topppunkterna att man i all kontakt med pressen ska tona ned kopplingen mellan Tiktok och dess moderbolag Bytedance och kopplingen till Kina. Enligt dokumentet ska man inte heller prata om barn, utan om ”unga personer”, då appen endast ska användas av barn över 13.

Gizmodo skriver att flera av punkterna i dokumenten, som är 53 respektive 15 sidor långa, påminner om intervjusvar som getts både i media och i USA:s senat, när Tiktok blivit utfrågade. 

Några av punkterna i dokumentet är att Tiktok har en amerikansk vd och säkerhetschef, att 67 procent av appens användare är 25 eller äldre, och att Tiktok inte finns tillgänglig som app i Kina. Det finns också instruktioner om att inte tala om algoritmen, specifikt i samband med frågor om musik på appen. 

Tiktok har inte svarat på de frågor som Gizmodo ställt om dokumenten. 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

TikTokPRNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.