Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkare lobbar för flyktingar

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

I dag är det inte bara dags för riksdagens högtidliga öppnande. Organisationen Läkare utan gränser försöker också uppmärksamma riksdagens ledamöter på problematiken kring internflyktingar.


Människor som är på flykt i sitt eget land är temat för Läkare utan gränsers nya insamling. Det finns cirka 22 miljoner så kallade internflyktingar, vilket är mer än de 16 miljoner "riktiga" flyktingar. En grupp som ofta glöms bort. Detta vill hjälporganisationen Läkare utan gränser ändra på. En större kampanj på temat drar i gång nästa vecka. Kampanjen småstartar i dag, med annonser i dagens Nyheter och kvällstidningarna. Och med en broschyr som alla riksdagsledamöter får. Kampanjen består av många olika delar, där 3-4 olika discipliner inom Ogilvy-huset är inblandade. I dag fanns dessutom organisationens ordförande Pehr-Olov Persson i TV4:s morgonsoffa och pratade om problematiken.- Vi vill uppmana politikerna att föra upp frågan på agendan, säger projektledaren Mattias Brandt på Ogilvy. Det är ett jättestort problem som kräver en politisk lösning. Det som syns i dag är steg ett i en integrerad kampanj. Den drar igång på allvar i nästa vecka, då stort fokus ligger på insamling.

Karin Jansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.