Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lämnade byråbranschen för innovativa start-ups

Publicerad: 10 april 2015, 08:27

Digge Zetterberg Odh, Tor Rauden Källstigen och Yasmine Winberg.

Tor Rauden Källstigen lämnade reklambyråbranschen 2010 för att bli entreprenör. I bagaget har han ett flertal innovativa start-ups. – Kommunikationskunskaperna har varit en väldigt tydlig tillgång i teknikvärlden där folk är rätt introverta, säger han i podden.


Ämnen i artikeln:

Resumés podcastDistFarfarJungGreat WorksTor Rauden KällstigenOpinion

Tor Rauden Källstigen har jobbat på Great Works, Dist, Jung och också en sväng på Farfar. Utanför byråbranschen gjorde han sig ett namn 2007 med projektet Noko Jeans, som han startade tillsammans med Jacob Åström och Jakob Ohlsson. Den kontroversiella affärsidén gick ut på att producera jeans i Nordkorea och sälja dem i Sverige.

– Jag hamnade i en rejäl emotionell baksmälla när projektet var över, eftersom jag inte kunde komma på något som var lika spännande och inspirerande att göra, säger Tor Rauden Källstigen i podden.

Efter det har det blivit ett antal, mer digitala startups, som videodelningstjänsten Loopcam och Opinion – en app som gör det möjligt att spela in, klippa och distribuera sin podcast. Erfarenheten som reklamare har han haft god användning av i entreprenörskapet.

– Det fantastiska med start-ups är att få vara både kund och snickare och laga sin egen lilla produkt, men också få bygga hela konceptet med kommunikation och det man gör, säger Tor Rauden Källstigen.

Vi pratar också om Amazons nya marknadsföringsverktyg – knappen som alla trodde var ett aprilskämt.

Resumés podcast produceras av Delorean. Lyssna på avsnittet via Libsyn, iTunes eller här nedan.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.