Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lamotte blir skådis: "Svenska skådisar är oftast inte så jävla bra"

Publicerad: 14 september 2016, 08:26

Foto: Sebastian Lamotte

Joakim Lamotte ska spela sig själv i Ruben Östlunds nya film. I filmen medverkar även en skådespelerska känd från Mad Men.


Ämnen i artikeln:

Joakim LamotteRuben Östlund

Du har sett honom i klipp där han sitter i sin bil och är arg, eller går runt och undersöker prostitutionen i Göteborg. Men nu ska journalisten Joakim Lamotte bli skådespelare.

För Resumé bekräftar han att han ska vara med i Ruben Östlunds nya film "The Square" som beskrivs som en "humoristisk studie kring moral och högre ideal".  I den medverkar bland annat Golden Globe-vinnaren Elisabeth Moss som är känd från tv-serien Mad Men.

– Det är inga konstigheter, jag ska spela mig själv och vara med i ett mediedrev mot en av huvudkaraktärerna. Det är väldigt kort. Du får se när filmen kommer, säger Joakim Lamotte.

Rollen är en talroll och även Lamottes bil kommer att vara med, vilket han tycker är viktigt.

Hur gick det till?
– Ruben ringde mig och frågade om jag ville det. Först var jag tveksam, men sen tänkte jag att det kunde vara en rolig grej.

Varför var du tveksam?
– Jag ger inte mycket för svensk film. Men jag gillar Ruben, så jag tänkte att det här ställer jag upp på. Jag ser nästan bara amerikansk film. Svenska skådisar är oftast inte så jävla bra, men i den här filmen ska det vara med den del utländska skådespelare.

Får du någon ersättning?
– Ja, jag jobbar inte gratis.

Är det en tidsmarkör att du medverkar i filmen?
– Ja absolut, alltså att man har med någon som gör grejer på sociala medier. Det är konstigt. Jag har gjort många reportage på Uppdrag granskning, och det får genomslag. Men man kan få lika stort genomslag om man sätter sig på en parkeringsplats och pratar rakt in i mobilen. Ibland har jag haft fler tittare.

The Square spelas in i Stockholm, Göteborg och Berlin under juni till oktober i år. Premiären är planerad till 2017. Bakom kameran finns stora delar av teamet från Ruben Östlunds film Turist.

Björn Wallenberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.