Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lars Nilsson ny chefredaktör på UNT

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Lars Nilsson, idag chef för dn.se, blir ny chefredaktör på UNT. Han kommer att dela posten med Håkan Holmberg, som blir politisk chefredaktör.


Bytet på chefredaktörstolen blir den 1 juli nästa år då nuvarande chefredaktören Jörgen Ullenhag avgår. Hur länge Lars Nilsson blir kvar på DN är fortfarande oklart. Det är en bedömning DN-ledningen får göra. UNT och DN är ju, åtminstone i Uppsala, konkurrenter, säger Nilsson. Hur ska du slå ut DN i Uppsala? Genom att vara bra på det lokala materialet och hålla kvalitet i utrikes- och kulturmaterialet. Om vi kan uppfylla de krav man kan ställa angående utlands- och kulturmaterial på en rikstidning är det bra. Lars Nilsson jobbade på Upsala Nya Tidning under 70-talet, men har nu varit på DN i tjugo år. För fem år sedan blev han tillfrågad om redaktionschefstjänsten, men tackade nej. Varför tar du det här jobbet nu? Jag har varit chef i olika befattningar på DN i tjugo år och vill omsätta de erfarenheterna i en ny organisation. Det här är ett sätt att få prägla en egen tidning. Vad är UNT:s starka sidor? Den har en imponerande bredd och tar sin uppgift på allvar. Och de svaga? Den har ett rykte om sig att vara präktig på gränsen till tråkig, men jag är inte säker på att det stämmer. Det kan handla om dåligt självförtroende på redaktionen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.