Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Larsson kan bli nummer ett igen

Publicerad: 29 oktober 2008, 12:48

Det är 12 år sedan Aftonbladet gick om Expressen. Tidningens dåvarande chefredaktör Thorbjörn Larsson blev legendarisk. Nästa år kan han bli störst igen.


Thorbjörn Larsson, chefredaktör på DN. Foto: Isabelle Ödesjö

Kvällstidningarnas upplageras fortsätter. För marknadsledaren Aftonbladet blev septembersiffrorna en riktig kalldusch. Upplagan rasade till 359 100, efter ett ras på hela 42 300 exemplar.

De två kvällstidningarna har självklart varandra som värsta konkurrenter. Expressen konstaterade nöjt att gapet minskade i oktober.

Men det finns en annan dagstidning som snart kan komma att peta Aftonbladet från tronen som Sveriges största betalda dagstidning. Och det är återigen Thorbjörn Larsson som skulle kunna börja titulera sig chefredaktör på Sveriges största tidning.

För även om morgonpressen har det tufft, så har de åtminstone hittills varit bättre på att försvara sina upplagor. Dagens Nyheter hade under 2007 en upplaga på 344 200 exemplar per utgivningsdag. Tidningen har inte redovisat någon senare siffra. Men skulle tidningen hålla sin upplaga så skiljer det under september bara 14 900 exemplar mellan Aftonbladet och Dagens Nyheter.

Det innebär att Dagens Nyheter kommer att gå om Aftonbladet i upplaga under nästa år, under förutsättning att Aftonbladets ras fortsätter och att DN lyckas hålla sin upplaga.

Resume.se har utan framgång sökt Thorbjörn Larsson för en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.