Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läsarstorm mot Aftonbladet

Publicerad: 4 mars 2010, 09:22

Aftonbladet vill flyga Pernilla Wahlgren med helikopter från Örebro till Bromma för att hon inte ska missa brodern Niclas och Laila Bagges bröllopsfest på lördag kväll. Det har utlöst en läsarstorm. – Det är beklagligt om folk blivit upprörda, vi vill ju inte provocera utan bara göra rolig grej, säger nöjeschefen Klas Lindberg till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetKlas LindbergPernilla Wahlgren

Artikeln som fått läsare att rasa.

Pernilla Wahlgrens deltagande i Melodifestivalens Andra chansen krockar med brodern Niclas och Laila Bagges bröllop.

Aftonbladet vill gripa in för att Pernilla Wahlgren ändå ska hinna fira med de nyblivna makarna senare på lördagskvällen efter sändningen.

Tidningen berättar i dag om sitt erbjudande till Pernilla Wahlgren: en blixtresa med helikopter från Andra chansen i Örebro till bröllopsfesten i Bromma.

Artikeln har utlöst en läsarstorm på aftonbladet.se.

I artikelkommentarerna uttrycker läsarna sin ilska mot tidningen. Här är ett axplock:

”Lägg de pengarna på att utveckla en bättre tidning....eller ge de pengarna till röda korset eller liknande /…/”

”Fy, detta trodde jag inte om Aftonbladet.... Människor svälter ihjäl och det har precis varit 3 stora jordbävningar i världen....Lägg pengarna på något "vettigt" istället  /…/”

”Med risk för att låta som en surk.uk, men om de betalar resan så slutar jag läsa aftonbladet”

”Sorgligt Aftonbladet!”

”Nu får ni f-n ta å ge er...Hur kan ni överhuvudtaget komma på iden att det är prio 1 att lägga tid och pengar på att försöka få pernilla till efterfesten för att hinna sippa på ett glas avslagen champagne...har ni någon slags vett i skallen och inte vill skämma ut er helt tar ni nu och redogör om ni vil skänka dessa pengar till haiti, chile eller våra hemlösa och frysande här i sverige...skämms på er”

Aftonbladets nöjeschef Klas Lindberg är förvånad över läsarnas upprördhet:

– Ja, faktiskt, det här är med glimten i ögat. Vi har märkt att folk varit engagerade i det här bröllopet. Det är beklagligt om folk blivit upprörda, vi vill ju inte provocera, vi ville ju bara göra en rolig grej och hjälpa till så att Pernilla ska få vara med på bröllopsfesten.

Får ni exklusiva bilder i utbyte om resan blir av?
– Det finns ingen deal, men vi skulle nog åka med i helikoptern i så fall eftersom det är vi som hyr den.

Enligt Klas Lindberg skulle helikopterfärden kosta runt 10 000 kronor.

– Det rör sig inte om några jättestora summor. Vi har en budget och vi tyckte att det här var en rolig och annorlunda sak. Jag förstår inte varför läsarna är så upprörda.

Nu tycks dock helikopterplanerna inte bli verklighet.

Camilla Bjering, Pernilla Wahlgrens presskontakt på Warner Music, säger till Resume.se att det mesta talar för att Pernilla Wahlgren blir kvar i Örebro hela lördagkvällen.

– Pernilla har inte tagit ställning till Aftonbladets erbjudande än. Men det ser ut som att hon blir kvar i Örebro. Det är många åtaganden efter uppträdandet på kvällen, med press, etc. Det går inte bara att sticka därifrån vid halv tio, säger Camilla Bjering.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.