onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lasse Anrell

Publicerad: 11 september 2009, 09:51

Sportbladet startar resebyrå – läsarna har möjlighet att boka paketresor till fyra stormatcher i fotboll. Sportbladets stjärnkrönikör Lasse Anrell blir värd på resorna.


MH

Magnus Helander


Lasse Anrell. Foto: Resumé.

Varför just du?
– För att jag kan så jäkla mycket om sport och för att jag har rest så mycket.

Berätta om din roll?
– Jag ska åka med på resorna och göra några korta intervjuer i samband med matcherna. Jag ser det som en spinn-off-effekt på min serie i tidningen, "Drömresan" – tio sportresor du måste göra innan du dör.

Gillar du egentligen inte hockey mer än fotboll?
– Jag har skrivit fem böcker om fotboll och en om hockey.

Har du själv åkt på arrangerade fotbollsresor?
–  Ja, jag har åkt på några sådana till Italien med mina söner. Det är fina minnen, Fotboll är bäst i Italien trots allt, men dit blir det ju inga resor den här gången.

Hur blir de här resorna?
–  För många har väl fotbollsresor varit att man åker till England och dricker en massa öl hela helgen. Men det här kommer att vara snabba resor, inga långa vistelser. Man åker dit ser matchen och sedan hem direkt dagen efter. Det är högsta kvalitet på detta och det är ju inte vilka matcher som helst (båda El Clásico-mötena mellan Barcelona och Real Madrid, Arsenal-Liverpool samt Manchester United-Liverpool).

Vilka av de här matcherna känns hetast för dig?
– Det är båda El Clásico.

Kommer du att intervjua Zlatan då inför medresenärerna?
– Han vill inte prata med mig. Den enda han pratar med på Aftonbladet är ju chefredaktören Jan Helin. Men jag kan prata med andra. Jag skulle gärna vilja prata med Zlatans fru.

Vad har du annars på gång?
–  Jag slutför planeringen av de de fem sista delarna av serien Drömresan. Det är den bästa serien som gjorts i svensk journalistik.

Fotnot: Lasse Anrells fem första resor i serien Drömresan i Sportbladet har gått till Tampa, USA (Super Bowl), Milano (Inter-Milan), Buenos Aires (Boca Juniors-River Plate), Rom (Champions League-finalen och Monaco (Formel 1). En av de resterande fem blir El Clásico. Resten är hemliga.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev