Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Le Bureau lanserar rockband på webben

Publicerad: 12 november 2008, 12:45

You choose the art – we put it on your heart. Det är snygg copy. Hur lanserar man ett nytt band på en marknad som dödförklarats i omgångar? Svar: Man lanserar inte ett nytt band. Man lanserar en fejkad kirurgisk tatueringsstudio på nätet: True Love Tattoos.


truefalse

Vikunja lanseras på True love tattoes.

Skivbolaget Air Chrysalis ville med det nysignade Halmstadsbandet Vikunja bryta med musikindustrins förhärskande mönster: musikvideo, pr-jobb och radiopluggar i P3.
– Vi förklarade att vi var beredda att ta oss an uppdraget om vi fick fria händer, säger Tobias Carlson, ad.
– Vi tänkte ungt band, romantik och det eviga temat kärlek, förklarar han.

Och hur kan man driva tatueringen – rockmusikens formfulländade kärleksbevis – ett snäpp längre? Tobias Carlson och parhästen Jonas Wittenmark tog sig en funderare: sann kärlek kan inte komma längre än att bokstavligen låta det biologiska hjärtat pumpa den älskades ingraverade namn.

Alltså: Miami Ink goes Open Heart Surgery Clinic. Lite blodigt, men å andra sidan inte helt främmande den freak-show-värld som verkar vara tatueringsindustrins granne.
– Vi vill skapa en känsla av osäkerhet. Är det på riktigt eller inte, förklarar Jonas Wittenmark.

Tunga, ödesmättade hjärtslag möter besökaren på http://www.truelovetattoos.org. Doktor Valentin Vikunjevski står beredd i operationskläder.
– Den som låter operera sig får en polaroidbild av det tatuerade hjärtat som bevis, säger Jonas Wittenmark.

För att förstärka verklighetskänslan är sajten skenbart uppbyggd kring samma element som brukar möta den som går in på en företagssida: prisuppgifter, personalinformation, kontaktformulär och för den osäkre, ett fylligt FAQ.

Rådet är förstås att tänka efter innan man tar beslutet att låta såga upp bröstkorgen. Man får bland annat veta att det utgår en skilsmässorabatt om man kan bevisa att ens partner har varit otrogen.
– Och på alla hjärtans dag får alla kunder förstås ett specialerbjudande, säger Tobias Carlson.

En svartvit tatuering går loss på 7 500 dollar medan en i färg är 1 000 dollar dyrare.  Och vad kommer då bandet Vikunja in i bilden? Bandet har en egen flik på sidan där det bland annat går att köpa låten eller ladda ned videon. Och deras senaste musikvideo är själva informationsfilmen.
Det är sångaren Alex i bandet som låter bensågen tränga genom bröstbenet, i en makaber scenövergång som drastiskt förändrar tonen i videon.
– En klaustrofobisk miljö. Vi spelade in den i korridorerna under Södersjukhuset, säger Jonas Wittenmark.

Sajten kompletteras med en riktad dr-kampanj:
– Vi skickar ut erbjudanden till nyckelpersoner i musikbranschen, säger Tobias Carlson.

Kolla in sajten här

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.