Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ledande demokrat misstänks ha antastat journalist

Publicerad: 17 november 2017, 06:41

Al Franken är en demokratisk senator från Minnesota. Han anses vara en av de ledande figurerna inom partiet.

Foto: Lorie Shaull / Wikimedia Commons

Al Franken, som lyfts upp som potentiell presidentkandidat, misstänks ha antastat kvinnlig journalist, Facebook släpper nytt kreatörsverktyg och Kim Wall hedras med pris. Det och mer i dagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

#MeTooFacebookMashableKim WallDonald Trump

Potentiell presidentkandidat misstänks ha antastat kvinnlig journalist

Under gårdagen anklagades den demokratiske senatorn Al Franken för att ha antastat en kvinnlig journalist. Al Franken har tidigare lyfts upp som en potentiell presidentkandidat för demokraterna i valet 2020, det skriver The New York Times. Händelsen ska ha skett 2006 då Franken och den amerikanska journalisten Leeann Tweeden befann sig på en gemensam jobbresa i Mellanöstern. Tweeden och Franken, som tidigare jobbat som komiker, skulle underhålla amerikanska trupper. Franken ska ha tvingat Tweeden att kyssa honom och tagit henne på brösten medan hon sov.

Al Franken har sedan dess bett om ursäkt för sitt beteende och säger i ett uttalande att han respekterar kvinnor och saknar respekt för män som inte har det. "Jag skäms över det faktum att mitt eget agerande har gett folk en anledning att tro att jag inte respekterar kvinnor".

Donald Trump, som själv anklagats för sexuella trakasserier, har kritiserat Franken.

Facebook släpper nytt videoverktyg

Appen, Facebook Creator, låter bland annat de som sänder live på plattformen att skapa sina egna intron och outron för sändningarna, det skriver Techcrunch. Livesändare kommer även kunna se kommentarer från både Facebook, Instagram och Messenger, cross-posta till Twitter och få tillgång till den rad nya analysfunktioner.

Appen ses som ett verktyg för att influencers i högre grad ska lockas att posta sitt material på plattformen och följer i linje med vad Mark Zuckerberg berättade om bolagets planer tidigare i november.

Uppgifter: Mashable ska säljas

Enligt uppgifter till Wall Street Journal kommer sajten Mashable, inriktad på digitala medier, att säljas till Ziff Davis för omkring 50 miljoner dollar. Om köpeskillningen skulle stanna vid 50 miljoner dollar innebär det att Mashables värde minskat dramatiskt sedan deras investeringsrunda 2016 då det ansågs vara värt 250 miljoner dollar. Mashable har under det senaste året inlett en kraftig satsning på video, en satsning som än så länge inte burit frukt.

Kim Wall hedrades med pris i Trelleborg

Den mördade journalisten Kim Wall har postumt tilldelats Trelleborgs Allehandas kulturpris 2017.

– Hon var en förebild, inte bara för mig utan många andra, berättade hennes bror Tom Wall enligt 24Trelleborg.

Prissumman som uppgår till 25 000 kronor tilldelas Kim Walls minnesfons som ska stödja kvinnliga journalister som verkar i Walls anda.

Wall misstänks ha mördats under en ubåtsfärd med den danske uppfinnaren Peter Madsen.

Facebook köper ytterligare sporträttigheter

Facebook har tidigare säkrat rättighter att samsända Champions league-matcher tillsammans med Fox News och gett sig in i budkrigen kring NFL. Manchester Uniteds vd Ed Woodward berättade tidigare i år att han räknade med att Facebook var med i budgivningen kring rättigheterna till Premier league nästa gång det var dags för upphandling.

Nu har de i alla fall säkrat rättigheter att sända den omåttligt populära collegebasketen i USA, det rapporterar Recode. Facebook har köpt rättigheter till 47 matcher i collegeligan och kommer börja sända med start nästa vecka.

Uppgifter: Comcast intresserat av 21st Century Fox

Enligt uppgifter till CNBC håller världens största telecombolag, Comcast, på att uppvakta 21st Century Fox angående ett potentiellt uppköp. Det är fortfarande oklart huruvida det skulle gälla ett köp av hela bolaget eller några utvalda varumärken. 21st Century Fox äger varumärken som Fox Searchlight, Fox News samt ett antal sportkanaler.

Det har tidigare spekulerats i huruvida Disney skulle köpa upp det Rupert Murdoch-ägda bolaget 21st Century Fox.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.