Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Leif GW Persson

Publicerad: 11 mars 2008, 10:29

Som blir tv-kock tillsammans med Paolo Roberto


Leif GW Persson blir tv-kock. Foto: Jens Gustafsson

Varför är du med i det här programmet?
– Jag har ju skrivit en kokbok och är mycket matintresserad, speciellt av italiensk matlagning. Sedan träffade jag Paolo som också visade sig vara bra på sånt här. Jag läste hans kokbok med stort nöje. Om allt går som vi har tänkt åker vi ner till Sorrento i maj för att sätta oss in i det lokala köket. ”La cucina rustica”!

Vad lagar du själv när du är hemma?
– I dag ska jag äta blodpudding till lunch. Jag har hittat en fantastisk leverantör från Urserum utanför Gränna som heter Hugos chark. Men blodpudding kräver ju ingen speciell tillagning…

Och ingen speciell dryck…
– Nej, det blir mjölk.

Jag såg att ni även skulle besöka lite maffiatrakter. På så sätt kommer ni ju in på dina normala bevakningsområden.
– Neapel är Camorrans hemvist. Vi tänkte äta ihop med några lokala maffiaprofiler. Många av de är faktiskt ganska matintresserade. Paolo har ju genom boxningen en del macho-kontakter…

Till sist. Vad kan Paolo lära dig som du inte redan kan?
–Inom det här området kan han kanske lära mig en del. Senast gjorde han en ganska fenomenal pastasås med sardeller i.

Fotnot: Programmet kommer att sändas i TV4 Plus i höst. Produktionsbolag är Stockholm/Köpenhamn.

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.